L’avís estava enviat des de fa més d’una setmana, hui seria un dels dies més calorosos dels últims anys en gran part de la Comunitat Valenciana una vegada el temporal que fa unes setmanes va afectar de forma contundent Canadà arribava al Mediterrani.

Alguns municipis com Crevillent, la màxima de la Comunitat Valenciana hui, han marcat 44 graus al termòmetre, no lluny queden els més de 43 de municipis com Orihuela, els més de 42 en zones de La Safor o quasi 42 en altres de La Safor. La Vall d’Albaida ha passat les pitjors hores del dia sense que el mercuri marcara temperatures disparades com semblava que podia passar.

Així, la temperatura més alta enregistrada en tot el dia a La Vall d’Albaida han sigut els 39.9 d’Alfarrasí i Castelló de Rugat. Altres 8 municipis també han enregistrat temperatures superiors als 39, sense arribar als 40, municipis com Beniatjar (39.3), Benigànim (39.8), La Pobla del Duc (39.6), Montaverner (39.7), Montitxelvo (39.8), Ontinyent (39.5), Quatretonda (39.1) i Rugat (39.1). Quasi tota la resta de la comarca ha enregistrat temperatures pròximes. La màxima més baixa de la comarca s’ha donat a les estacions de la Mariola i Fontanars Poble, ambdós amb 35.8 graus.

Així doncs, un dia molt calorós, però que a La Vall d’Albaida ha quedat lluny de les temperatures que s’esperaven, que podien arribar a 42, com així ha sigut en altres parts de la Comunitat Valenciana, però que així i tot, i degut sobretot al càlid aire, donava una sensació de més calor.

Pel que fa a les temperatures mínimes, en cap moment del dia s'ha baixat dels 20 graus a cap municipi, de fet la mínima més baixa son els 21.6 de Beniatjar. Totes les temperatures han sigut extretes de l’Agencia Valenciana de Meteorologia.