La covid-19 continua expandint-se a la Comunitat Valenciana en general, i a La Vall d'Albaida també en particular. Aquest divendres s'ha tornat a viure un augment d'altres 77 casos actius, en total més de 120 casos nous, per acumular ja 383 actius.

Ontinyent continua al capdavant de l'augment dels contagis i dels casos actius. En aquesta actualització ha sumat altres 50 positius, el que suposa un augment de 32 casos actius fins arribar ja als 160, una taxa de quasi 450 per cada 100.000 habitants.

L'Olleria, únic municipi amb toc de queda a partir del pròxim dilluns ha sofert un augment dels casos actius de 14, amb 29 nous casos, per acumular ja 46 actius i una taxa superior als 550. A les altres dos ciutats, Benigànim i Albaida, l'augment ha sigut menor, amb 8 i 10 nous casos, la taxa a Benigànim no ha variat i compta amb 21 casos actius, mentre que a Albaida han augmentat en 8 els casos per acumular 30.

Preocupa ara, com ja passara en eixes segona i tercera onada el municipi de Llutxent. Amb 23 nous casos, l'augment d'actius ha deixat al municipi en 31 casos i de nou una taxa disparada a 1.332.

Tres municipis on els casos també han augmentat de forma notabla, sobretot tenint en compte els habitants del municipi són Bocairent, que ha passat de 4 a 9 casos actius; Fontanars dels Alforins que ha passat de 7 a 10 casos actius; i Quatretonda que no tenia casos actius des del 4 d'abril i que torna a tindre'n 3.

Tambe en eixa situació de no haver tingut casos i tornar a aparèixer a la llista de casos actius està el Rafol de Salem, que no tenia cap cas des de l'actualització del 19 de febrer, fa més de 5 mesos.

Augmenten també els casos a Agullent (de 4 a 6), Alfarrasí (d'1 a 2), Bèlgida (de 3 a 4) i Benissoda (d'1 a 3). Es mantenen els mateixos casos actius, però en molts municipis augmentant els casos totals a Aielo de Malferit (16), Atzeneta d'Albaida (3), El Palomar (4), La Pobla del Duc (6), Pinet (3) i Rugat (1).

Les bones notícies arriben en comptats municipis, com Castelló de Rugat, que passa de tindre 16 a 14 casos actius; Guadassèquies, que passa de tindre 3 a 2 casos actius; Montaverner, que passa de 8 a 7 actius; i Salem que passa de tindre 4 a 1 cas.

Es podria considerar una xicoteta bona noticia el fet que sembla haver-se frenat l'augment exponencial de casos. El creixement dels casos actius a la comarca el passat dimarts va ser de 109, mentre que hui divendres l'augment ha sigut de 77 casos. En total son ara mateix 383 persones amb covid-19 confirmat per prova PCR o test d'antígens a la comarca.

Les dades respecte al creixement dels casos es podran observar el pròxim dimarts, quan s'espera que siga una data clau, ja que hui fa 2 setmanes de la posada en marxa de les primeres mesures per combatre la covid-19 per part de la Generalitat.