La pandèmia està descontolada a La Vall d'Albaida. A pesar que en un inici la comarca va resistit a l'augment de la resta de la Comunitat Valenciana, en l'última actualització es constata el descontrol, en un augment de 66 casos actius en tan sols 4 dies.

La passada setmana acabava amb Ontinyent tenint 48 casos actius, una xifra que semblava elevada, però que s'ha quedat curta després que actualment siguen 78, un augment de 30 casos actius i en total 34 nous casos confirmats per un total de 3.516 des de l'inici de la pandèmia. La taxa per cada 100.000 habitants ascendeix ja a quasi 250 al municipi.

Quant a les taxes més altes de la comarca, continuen sent tant Castelló de Rugat com Salem. Els dos municipis continuen notificant nous casos, així mentre a Castelló son ja 15 els casos actius i una taxa de 652, Salem compta amb 7 casos actius i una taxa de 1.674.

El segon municipi on més han augmentat els casos actius és L'Olleria, que ha passat de tindre 5 casos actius a tindre 15 i una taxa de 180 per cada 100.000 habitants. També ha sigut gran l'augment als municipis de Benigànim (de 8 a 12) i Bocairent (d'1 a 4).

Han augmentat els casos també a Aielo de Malferit (de 2 a 3), Albaida (de 2 a 3), Alfarrasí (de 0 a 1), Atzeneta d'Albaida (de 0 a 1), Guadassèquies (d'1 a 2), La Pobla del Duc (de 2 a 3), Llutxent (d'1 a 3), Montaverner (de 2 a 4) i El Palomar, que no tenia casos des de fa més de 4 mesos (el 9 de març) i que torna a tindre'n un.

L'únic municipi que ha reduït la incidència ha sigut Agullent, que ha passat de 2 a 1. Amb totes aquestes dades, a La Vall d'Albaida hi hauria actualment 153 casos actius i la incidència s'ha duplicat en 4 dies, de poc més de 80 a 170 per cada 100.000 habitants.