El passat dimecres es va celebrar la nit de San Joan, la nit més curta de l'any i la que dona pas a l'estiu, però si en una situació de pandèmia com l'actual, algu no era conscient que ja estavem en la tercera estació de l'any per ordre cronològic, aquesta nit ja ho ha descobert.

La capital de La Vall d'Albaida, Ontinyent, ha viscut la primera nit plenament tropical de l'any, amb temperatures que en cap moment han baixat dels 21 graus a l'observatori del Llombo, el que ha acompanyat la sensació de xafogor a una de les nits més caloroses i "apegaloses" del que portem d'any.

Si parlem de les màximes, Ontinyent ha marcat també la màxima de la comarca, amb 36.6 graus, prop d'uns 37 als que sí que han arribat municipis de La Safor o La Costera. Benigànim també ha viscut una nit similar i durant el dia va marcar una màxima també per damunt dels 36 graus.

A pesar que s'espera que durant els pròxims dies comencen a baixar les màximes i les mínimes, les previsions meteorològiques son incertes de cara al cap de setmana. El dijous s'espera un episodi d'altes temperatures degut a una masa d'aire càlid procedent del nort d'Àfrica. A la comarca podria viure's el primer episodi fort durant el cap de setmana.