Els alumnes de sisè de primària del CEIP Lluís Vives s’han convertit en artistes, uns artistes molt joves, però preparats per fer la seua aparició estel·lar amb el projecte ‘8 anys amb tu’.

8 anys amb tu és la companyia d’òpera creada per la citada classe de sisè, un propjecte que va començar el passat mes de setembre de 2019, una òpera des de 0 i creada totalment per l’alumnat. L’arribada de la pandèmia va deixar en ‘pausa’ aquest projecte, un projecte que tenia encantats als alumnes i que amb la represa del nou curs “el primer que ens van preguntar els alumnes era si continuàvem avant”, explica el tutor Toni Gómez.

//

Demà mateix, a partir de les 18:00 hores tindrà lloc la presentació oficial del projecte amb la representació de ‘Deixa’m anar’, serà al teatre Echegaray per a familiars i tots aquells que hagen adquirit l’entrada, que podreu recollir de 13:00 a 13:15 a la porta del CEIP Lluís Vives amb un donatiu de 2 euros.

‘Deixa’m anar’ el nombre de la primera Òpera d’aquests xicotets/gegants artistes fa referència a deixar anar a un ser volgut i estarà interpretat per 6 actors on cadascun farà un paper. Jaume Gironés, un dels joves fundadors de ‘8 anys amb tu’ que exerceix de relacions públiques ens explicava que “tots nosaltres hem hagut d’aprendre aquest ofici i la veritat és que ens ha agradat molt dur-lo a terme”, i matisava que “vam viatjar al Palau de les Arts Reina Sofía on ens van explicar les distintes professions artistes i professionals”. Cal destacar que el Pala de Les Arts Reina Sofía és col·laborador del projecte LÓVA (L'Ópera un Vehicle d'Aprenentatge)

//

Escolta l’entrevista completa amb el tutor Toni Gómez i Jaume Gironés.

//

Foto assaig / Lluís Vives