Final de setmana amb distintes informacions, i molt esperades, al municipi de Bellús. Durant el dia de demà tindrà lloc una jornada informativa als municipis pròxims al pantà respecte a les actuacions, mentre que Conselleria ja espera l''OK' per començar les obres a l'entrada del municipi.

Explicació als alcaldes sobre l'actuació al pantà de Bellús

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra ha convocat una reunió demà a les 9.30 a l'ajuntament d'Alfarrasí, acudiran els alcaldes dels pobles confrontants al pantà de Bellús; Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida; Juan Carlos Fulgencio responsable d'ADIF Comunitat Valenciana; Miguel Polo, president de la Confederació Hidrogràfica del Xuquer; Marc García comissari d'aigües de la Confederació; Vicent Mascarell, Diputat d'hisenda i innovació; Paco Molina director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana i Joan Sanchis, Diputat comarcal.

En la reunió s'informarà als alcaldes de les actuacions que es duran a terme per a esmenar els problemes que hi ha actualment als voltants del pantà, i al mateix temps, es donaran a conèixer la mesures que es prendran per a revitalitzar la zona, en el que es pot intuir com el pas previ a iniciar les actuacions.

A l'espera de l''OK' de l'Ajuntament per actuar a l'entrada del municipi

Per altra banda,

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha parlat en les corts sobre l'accés a Bellús. España ha assenyalat que "estem en coordinació amb el municipi, i en condicions d'iniciar el projecte de la rotonda si l'Ajuntament està d'acord", i ha explicat que "des de la Conselleria es treballa amb l'Ajuntament de Bellús, a fi de dur a terme la solució més adequada per a la millora de l'accés a la població des de CV-620, l'antiga N-340 a Xàtiva".

"Així, s'ha considerat convenient conjugar l'accés a la població amb el del futur polígon industrial de Bellús, i s'ha optat per dissenyar una rotonda en substitució de la intersecció actual. Després de valorar diferents opcions tècniques i mantenir diverses reunions amb el consistori, en aquests moments l'Ajuntament ha de pronunciar-se sobre el projecte per a poder continuar les actuacions", ha finalitzat.