Els centres educatius d’Ontinyent continuen adaptant-se i millorant per entrar plenament al segle XXI. Després de les distintes obres ja explicades, hui hem conegut en exclusiva a Ràdio Ontinyent, que es destinaran 4.8 milions d’euros més a dos centres gràcies al Pla Edificant finançat per la Generalitat Valenciana i gestionat pels ajuntaments.

Aquest matí en la junta de govern s’ha aprovat el projecte dels centres Bonavista i Martínez Valls i el pròxim pas ja és traure’ls a licitació. Aquesta exclusiva ens la donava minuts després d’eixa reunió de la junta el regidor d’Educació, Óscar Borrell, qui deia que “ja estem molt més prop de veure els centres a ple rendiment i acondicionar-les a una pedagogia bona per al Segle XXI”.

Borrell incidia als micròfons de Ràdio Ontinyent en explicar que “des del moment que atorguem els projectes a l’UTE local, vam estar fent reunions amb el personal dels centres Martínez Valls i Bonavista per conèixer i valorar les instal·lacions i hem estat revisant el projecte final per tal de millorar-lo”, un projecte que explica “la setmana que ve tornarem a donar a conèixer a direcció del centre per si fera falta alguna última modificació abans de llançar-ho ja a licitació”.

//

Segons explicava el Regidor d’Educació “vam coordinar amb direcció territorial que la intenció és començar les obres a finals d’aquest mateix any 2021”.

Les noves instal·lacions han sigut reivindicacions històriques de millora dels centres, unes reivindicacions que explica Borrell “sempre havíem rebut la resposta amb bones paraules, però pocs fets”. Fins aquesta vegada que “ara sí ja amb els projectes en la mà, podem afirmar que passarem a licitar les obres”, “podem estar molt contents”, explica.

L’inici de les obres també du amb sí l’inconvenient del lloc on els alumnes dels dos centres hauran de donar classes fins que estiguen completes, i per això, i segons explicava Óscar Borrell a la nostra emissora “s’ha tret ja la oferta per publicar els terrenys que tindran les aules prefabricades, perquè una vegada donen inici les obres, els xiquets puguen estar ja instal·lats en eixes aules”, ja que matisava “és important que tant el projecte de millora dels centres com les aules prefabricades vaigen a la par per no deixar als alumnes sense lloc on donar les classes en cap moment”.<

Les obres d’instal·lació d'estes aules a la parcel·la adjacent a estos col·legis tenen un termini d’execució de 3 mesos i ixen a licitació amb un pressupost base de 106.024’12 euros, iva inclòs. Fins al 6 de juliol es podran presentar les ofertes.