El mes d'abril serà recordat com el mes on van caure les xifres de la pandèmia a la Comunitat Valenciana. Ara comença el mes de maig, ho fa amb les mesures més laxes per part de la Generalitat i amb unes xifres a la comarca positives, però pitjors que les d'inicis de setmana.

El municipi amb més casos de la comarca no és tan sols una ciutat. Es tracta d'Aielo de Malferit que té 3 casos actius entre els 4.500 habitants, una taxa de 65 per cada 100.000 habitants, és a dir, risc mitjà.

Altre municipi que ha sofert un augment de casos és L'Olleria, després de desaparèixer de la llista de municipis amb casos actius el passat 12 d'abril, hui s'ha informat de 2 nous positius actius.

Mantenen la mateixa incidència els municipis d'Alfarrasí, Benigànim i Montaverner que tenen 1 cas actiu cadascun.

Entre els municipis que redueixen la seua incidència trobem a La Pobla del Duc, que sembla que ha rebut una correció dels casos, ja que ha desaparegut l'actiu i tenen 1 cas total menys que el passat dimarts.

//

La situació a Ontinyent continua sent molt positiva. És la gran capital en millor incidència, actualment compta amb sols 1 cas actius després de desaparèixer un d'ells. A més la vacunació continuarà la pròxima setmana al municipi, una situació "clau en la lluita contra la covid-19", com explica l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez.