Ontinyent és ja la primera ciutat de la Comunitat Valenciana i la tercera d’Espanya amb servei públic de préstec de bicicletes elèctriques dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez; la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i el director del Campus Universitari d’Ontinyent, José Cantó van ser els que van presentar un servei que comptarà amb 57 bicicletes i 14 punts de recollida.

El servei, nomenat "Desplaça’t en bicicleta elèctrica per Ontinyent” s’inclou als objectius de l’estratègia EDUSI per a la inversió dels fons europeus FEDER, i s’articula a través de la web www.ontibici.com, on es pot accedir a tots els detalls sobre com accedir al seu funcionament. Tal com s’exposa al reglament d’ús aprovat per unanimitat el ple, s’estableix una càrrega mínima obligatòria de 15 euros amb una durada màxima de 12 mesos, o bé una càrrega mínima de 5 euros amb una durada màxima de 30 dies. Aquest servei ja està en marxa, de fet els 30 primers registrats tindran un mes gratuït per provar-lo, un servei que compta amb uns preus que el fan popular, ja que la primera mitja hora es gratuïta i després tindrà un cost de 50 cèntims cada mitja hora.

Per donar-se d’alta haureu de visitar la pàgina web

www.ontibici.comL'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, explicava que va ser difícil posar en marxa un servei de bicicletes a Ontinyent degut a l'orografia del terreny, però "creguem que és una sol·lució perfecta i esperem que la gent entenga el que ha costat de dur endavant i faça un bos ús d'ell"

//

Els horaris del servei d’alquiler de bicicletes elèctriques és de 6 del matí a 12 de la nit i la responsabilitat de la bicicleta serà de l'usuari que l'haja contractat i "haurà de cuidar-la com si fora seua", explicava Sayo Gandía.

//

Les bicicletes estaran controlades i si en algun moment alguna abandona el terme d'Ontinyent avisarà a l'empresa que va rebre l'adjudicació. Els propis treballadors de l'empresa seran els que controlen les 57 bicicletes que s’estacionaran en qualsevol dels 14 punts d’aparcament habilitats, sent 4 d'ells punts de càrrega. Si algun dels punts es queda sense bicicletes o si alguna bicicleta està descarregada en un punt que no siga de càrrega seran ells els encarregats de dur-les als punts.

Les estacions de càrrega fixa estaran a l'Avinguda Almansa (front al parc de Pere IV); Avinguda d’Albaida (front l’aparcament del CEIP Vicent Gironés); el pàrking de Sant Francesc (Paduana); i l’accés al Campus Universitari des de l’Avinguda de Torrefiel. A més a més hi haurà estacions virtuals front a l’Escola Oficial d'Idiomes; el carrer Magdalena; la Plaça de la Coronació; el Carrer Major; carrer Alcalde Paco Montés; el Poliesportiu; l'Estació de ferrocarril; l’accés al Pou Clar pel Camí de l’Alba; el Centre Comercial El Teler i el nou Hospital.

//