A pesar que des de Conselleria es donava per finalitzada la polèmica respecte a la diàlisi ja el dilluns, a pocs dies de finalitzar el servei a Ontinyent des de l’Ajuntament mantenen viu aquest debat i La Vall Ens Uneix ha anunciat que portarà al proper Ple Municipal d'Ontinyent una moció per exigir a la Conselleria de Sanitat una solució immediata a la interrupció de la prestació del servei de diàlisi a Ontinyent. La portaveu de la formació comarcalista a l'Ajuntament d'Ontinyent, la també primera tinent d'alcalde Natàlia Enguix, qualificava de “absolut contrasentit” l’eliminació de recursos sanitaris enmig d’una pandèmia.

La formació comarcalista presenta esta moció a la qual proposa que el Ple d’Ontinyent mostre als pacients i famílies afectades el suport de l’Ajuntament, i comprometre’s a informar-les dels avanços i del treball que s’està realitzant; sol·licitar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que valore i estudie la possibilitat de seguir oferint el servei en el mateix espai on s’ha realitzat durant els últims anys o en qualsevol altre espai municipal; oferir a la Conselleria els espais públics dels quals disposa l’Ajuntament, perquè puga fer-se ús del servei de diàlisi i evitar-ne així la seua supressió a la ciutat; i exigir a la Conselleria una solució immediata per a evitar que els pacients i les pacients del servei hagen d’incrementar les hores setmanals dedicades al servei de diàlisi, així com també, recórrer centenars de quilòmetres mensuals mb el desgast físic i psicològic que això suposa per a un malalt.

Des de La Vall ens Uneix afirmen que la Conselleria s’ha trobat una falta de previsió ja que el servei del concurs havia caducat fa 5 anys i havien estat prorrogant fins que ara la empresa ha dit que no continua, el que consideren que “afecta a les persones que hauran d’estar dos anys desplaçant-se en època de pandèmia”.

//

Escucha Natàlia Enguix explica que la situació és deu a una falta de previsió de Conselleria que acabaran pagant els pacients en Play SER

La Portaveu del Consell Veïnal d’Ontinyent, Modesta Pastor, també tenia dures crítiques davant la noticia, explicava que la Conselleria estava “portant-se molt mal” i valora com “catastròfic” que s’haja anul·lat un servei que fa perillar les seues vides. “Van a passejar als malalts tots junts, sabent que si algú for asimptomàtic de covid-19 podria costar la vida a la resta”.

//

Escucha Modesta Pastor explica que Conselleria s'està portant molt mal i que no té sentit juntar a tants malalts en una situació com la que estem vivint en Play SER