L'acusació particular que exerceix el PP en el conegut com a cas Alqueria demana una condemna de 18 anys de presó i 15 d'inhabilitació per a l'expresident de la Diputació de València i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ex alt càrrec del PSPV-PSOE i actualment en el partit La Vall ens Uneix, segons ha informa l’Agencia EFE.

El lletrat del PP el considera responsable dels delictes de prevaricació (15 anys d'inhabilitació) i malversació (8 anys de presó) en la seva modalitat continuada, tràfic d'influències (2 anys) i pertinença a organització criminal (8 anys), en total 18 anys.

Segons expliquen des del mitjà Levante EMV, els populars s'adhereixen a la tesi del jutge i de la Fiscalia Anticorrupció que consideren que tant Rodríguez com Tiller i Brines van seguir un pla preconcebut per a "organitzar una distribució o repartiment d'àrees de l'empresa pública" mitjançant la creació d'àrees de gestió assignades "per afinitats polítiques vinculades al PSPV i Compromís".

En el cas Alqueria s’investiga, a més de Jorge Rodríguez, els co-gerents de l’empresa pública Divalterra Agustina Brines (de Compromís), Josep Ramon Tiller (PSPV) i Javier Simó (del PSPV); el secretari-lletrat assessor d’aquesta empresa, Jorge Cuerda; els assessors Ricard Gallego i Manuel Reguart, i alts càrrecs contractats per la citada empresa pública, suposadament de manera il·lícita.

Jorge Rodríguez demana el sobreseïment

urant la passada setmana Jorge Rodríguez demanava el sobreseïment de les actuacions pel cas Alqueria ja que explicava “no haver comès cap il·legalitat” negant interessos partidistes en les contractacions de directius en Divalterra "res més lluny de la realitat".

Així consta en el recurs d'apel·lació que ha presentat la defensa de Rodríguez contra l'ordre de processament per les contractacions presumptament irregulars d'alts directius, segons va explicar Europa Press.

Hi ha que recordar que el magistrat apreciava indicis de malversació i prevaricació per la presumpta simulació d'aquests contractes per a afavorir a afins del PSPV i Compromís i xifra en 1.122.095 euros el perjudici pareixis les arques públiques, mentre que el lletrat de Rodríguez difereix d'aquests arguments. En el seu recurs, indica que la resolució del jutge és "errònia" i "no ajustada a dret". Així, desvincula en primer lloc a Rodríguez i a la resta d'investigats --14 persones més-- de la preparació dels contractes d'alta direcció i recorda que van ser elaborats pels serveis jurídics i pel departament de recursos humans.

Des de La Vall ens Uneix defensen la seua innocència

Cal recordar que quan la noticia va tornar a les primeres planes dels informatius, la Portaveu de de La Vall ens Uneix, Natàlia Enguix, va eixir ja en defensa de la innocència de Jorge Rodríguez, explicant que “lluitem contra elements molt poderosos que volen destruir el projecte polític que representa Jorge Rodríguez” i que “a Ontinyent creguem fermament en l’honradesa del seu alcalde i dels seus col·laboradors més estrets”.

Explicava que està “convençuda que finalment la veritat es farà camí” i aprofitava per criticar la “indefensió patida pels acusats durant la instrucció”.

Els partits polítics d’Ontinyent apel·laven a la responsabilitat

Quan la noticia sobre el processament va estellar de nou, els partits polítics ontinyentins es van mostrar cautes a l’hora de valorar la noticia. Així des del PP Ontinyentí dient que “apel·lem a la responsabilitat política i individual de cadascun” i remarcaven que “tant en aquest com en altres casos similars, l'exemplar és actuar de manera que prevalguin els interessos de la ciutat i el primordial deixar que la justícia actuï”.

Des de Compromís per Ontinyent comentaven que “pensem que el més important és que la Justícia esclarisca els fets. En funció de com es desenvolupe aquesta causa judicial, cada persona haurà de prendre les decisions més oportunes pensant en el bé d'Ontinyent per damunt de tot”.