Ja fa mesos va saltar la noticia. Albaida s’havia fet amb les emblemàtiques figures televisives del programa ‘La Bruja Avería y los Electroduendes’, però amb l’arribada de la covid-19 tot va anar més poc a poc fins que ja estan a la seua nova casa, el Museu Internacional de Titelles d’Albaida.

Quan el MITA va adquirir aquestes figures va ser necessari enviar-les a l’artista Juan Villa perquè fera la posada apunt de les figures ja que “a pesar que estaven en un bon estat, no anava a ser la imatge que els espectadors recordaven ni la que nosaltres volíem que recordaren”, explica Júlia Rodríguez, directora del MITA.

//

Escucha Júlia Rodríguez explica el procés de recuperació de les titelles i el que queda per poder exposar-les en Play SER

Ara, una vegada reparades en aquesta primera fase, des del MITA han condicionat el ‘acting’, és a dir, l’escenari on la ‘Bruja Avería’ i tots els ‘Electroduendes’ per adaptar als records dels fans d’unes titelles que van marcar una època, considerant-se aquesta la segona fase.

La tercera és la que dona inici ara i informa la directora que “ara queda preparar tota la gràfica que acompanyarà a les figures així com l’audiovisual per a recordar-les”, i una vegada complet sols quedarà, en paraules de la directora, esperar a que millore la situació sanitària per poder mostrar-les.

La presentació oficial de les figures s’espera que siga dins de just 3 mesos, el pròxim 22 de maig, una data que els fans de la sèrie estrenada el 6 d’octubre de 1984 esperen amb ganes per poder veure de prop les figures que van marcar la infància d’una generació.

Escolta l'entrevista completa a l'Hoy por Hoy Vall d'Albaida

//

Escucha Jùlia Rodríguez bola de cristal en Play SER