La polèmica de la diàlisi arriba a la seua fi institucional, almenys de moment. En la reunió que han mantingut aquest matí l’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez i la Secretaria autonòmica de Sanitat Isaura Navarro, i on s’ha informat per part de la Secretaria que la diàlisi tornarà a Ontinyent per formar part de la cartera del nou hospital.

Isaura Navarro ha comentat ací a Ràdio Ontinyent que “no hi havia alternativa després que l’empresa que es feia càrrec del servei haja decidit deixar-ho perquè no li eixia econòmicament viable al no haver tants malalts”, i matisava que aquesta solució “és temporal” i que el servei tornarà a Ontinyent per a realitzar-se amb una major qualitat que la que tenia fins ara.

//

Escucha Isaura Navarro explica que s'ha reforçat el servei de Xàtiva per garantir el millor servei i explica que amb la inclusió a l'hospital "estem d'enhorabona" en Play SER

L’alcalde d’Ontinyent Jorge Rodríguez ha expressat que “per una banda celebrem que s’incloga el servei de diàlisi al nou hospital d’Ontinyent, però no comptàvem amb que hi haurà dos anys al que el servei no es realitzarà a Ontinyent.

//

Escucha Rodríguez explica que no imaginaven que es deixaria a Ontinyent dos anys sense el servei en Play SER

Jorge Rodríguez mostrava la seua contrarietat per una mesura que “suposarà un greu trastorn per als pacients i els seus familiars en plena pandèmia”, i matisava que “la solució triada no és la més idònia i ens pareix més bé un pegat per a salvar la seva pròpia imprevisió”.

El primer edil d’Ontinyent expressava que a la reunió ha ofert a Sanitat “la cessió d'espais municipals per a continuar prestant el servei a la ciutat”, però explica la secretària autonòmica de Sanitat ha rebutjat aquesta possibilitat per l'elevat cost i, a més, ha anunciat que el servei de diàlisi no es restablirà fins que no s'inaugure el nou hospital, actualment en construcció, previst per a mitjans de 2023.

//

Escucha El primer edil d'Ontinyent mostra la seua disconformitat amb aquesta decisió en Play SER

Isaura Navarro, per la seua banda, explicava a Ràdio Ontinyent que “cap empresa estaria interessada ara mateix en fer una inversió d’aquest estil per a un servei temporal”, pel que finalitzava que “la millor opció és la que hem escollit, que els malalts siguen atesos a Xàtiva o Alcoi, on s’ha augmentat el servei”.

//

Escucha Navarro explica que cap empresa acceptaria invertir en un servei temporal i que tornarà al nou hospital en Play SER

Respecte a aquests desplaçaments també expressava els seus dubtes l’alcalde d’Ontinyent, ja que Jorge Rodríguez explicava que “hem exigit a Conselleria que estudie amb deteniment els trasllats, ja que si de normal ja es necessiten 3 hores per fer la diàlisi i 2 hores més per anar i tornar, eixa persona ha vist mermada un nivell de vida ja de per sí minvat” i finalitzava comentant que “seguirem tractant d’impedir que la gent d’Ontinyent haja de desplaçar-se fins a Xàtiva o Alcoi”.

//

Escucha Jorge Rodríguez explica que han sol·licitat que s'estudien els trasllats dels pacients per inferir en la qualitat de vida dels pacients en Play SER