Després de molts mesos sense aparèixer a la llista de municipis amb brots, la Vall d'Albaida torna a estar present després de notificar la Conselleria de Sanitat un a Ontinyent.

El brot notificat a Ontinyent té origen social i ha afectat un total de 10 persones. Cal recordar que la Conselleria ja sols notifica els brots si són més de 10 casos, com ha succeït en aquesta ocasió.

Actualment sols hi ha un pacient a les UCI amb covid-19 dels 7 pacients ingressats en total al Lluís Alcanyís. A pesar d'això, la capacitat de l'hospital està ja al 80% amb 203 pacients no covid-19, pel que la situació podria acabar sent preocupant.

El percentatge total dels ingressats tant en planta com en UCI que no estaven vacunats és molt elevat respecte als que sí que ho estaven, que són pràcticament nuls, segons ha pogut saber aquest mitjà. En total un 80% dels ingressos en UCI i planta no havien rebut cap dosi de la vacuna.

Per edats la mitjana de persones afectades per covid19 en esta última onada és de 49 anys d'edat registrant-se una mortalitat de 6 sobre 24, és a dir un 25% dels que han ingressat en UCI han mort sent l'estada mitjana de 14 dies amb casos molt rars que superen els 40 dies d'ingrés.