El partit Compromís per Ontinyent ens ha avançat en exclusiva ací a Ràdio Ontinyent la moció que presentaran al plenari d’Ontinyent en la que sol·licitaran la unitat dels tres partits amb representació a l’Ajuntament per demanar un finançament just per a la Comunitat Valenciana per acostar aquest debat a la societat ontinyentina.

Nico Calabuig, portaveu de la formació valencianista a Ontinyent recorda que “el just finançament autonòmic és clau per a poder millorar serveis bàsics com la sanitat, l’educació, el transport o els serveis socials del País Valencià”, pel que matisa “és un debat que per molt llunyà que semble a la gent corrent, ens afecta a tots més del que ens imaginem”. I eixe és precisament el motiu pel qual creuen des de Compromís que és tan important portar-lo al plenari i acostar-lo a la gent.

None

//

None

Pretenen també amb aquesta moció “sol·licitar el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats directament pel mal funcionament dels diferents sistemes de finançament, la qual cosa ha generat un deute insostenible que ja ha sigut reconegut. Per això necessitem l'establiment de mecanismes de compensació perquè el nou model no nasca llastrat per la injustícia provocada pels anteriors”.

Per últim ha aprofitat Calabuig per “convidar a tota la societat valenciana a assistir a les manifestacions convocades per la Plataforma Per Un Finançament Just per al dia 20 de novembre del 2021, a les 18 hores a Alacant, València i Castelló, sota el lema: Un poble unit per un Finançament Just”.

A la moció de l’Ajuntament d’Ontinyent també s’inclou Instal·lar al balcó principal de l’antic Ajuntament d’Ontinyent una pancarta en defensa d’un finançament just per al poble valencià i finalment donar trasllat d'aquests acords, si es donaren, al Govern Valencià i al Govern d’Espanya.