EL passat dimarts Ximo Puig va prendre decisions respecte a la covid-19, i ho va fer en una roda de premsa on va anunciar el confinament perimetral de 29 municipis, entre elles les valldalbaidines Benigànim, Quatretonda i la capital, Ontinyent. El confinament perimetral s’allargarà, com a mínim, fins al dijous 21 de gener.

L’hosteleria és la gran colpejada en aquest nou confinament perimetral, els bars i restaurants deuran romandre tancats durant tot el dia des de hui mateix i fins al citat dia 21, podran mantenir la seua activitat aquells que facen menjar per emportar o a domicili, que se’ls permetrà fer-ho fins a les 10 de la nit.

Els esprots també es veuen afectats i és que totes les instal·lacions esportives municipals així com els parcs i jardins s’han vist tancats. També s’han tancat tots els centres cívics, les cases de cultura i espais joves.

Respecte al comerç s’ha reduït a un 30% l’aforament als comerços, al 50% en els establiments essencials. Evidentment han quedat suspesos tots els actes i esdeveniments de concurrència pública, socioculturals, esportius i lúdics.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, deia el següent a les seues xarxes socials: “Tota restricció de la mobilitat és un retall de llibertats individuals i per això sempre és l'última mesura que es vol prendre. Però les xifres tan negatives que deixa el Nadal i el Cap d'Any ens indiquen que l'alternativa, no fer res, costa vides i molt de sofriment. La Conselleria de Sanitat ha determinat el confinament perimetral de la nostra ciutat per tractar de detindre la pandèmia i el tancament de l'hostaleria i tota activitat esportiva i cultural de concurrència pública. Però tot açò no servirà de res si no actuem amb responsabilitat. Ho deia ahir mateix: fem com si no havera vacuna, recuperem la por a infectar-se i a no eixir de casa si no és indispensable. Els nostres sanitaris estan deixant-se la pell per tots nosaltres. No els fallem. Ja ho hem fet en altres ocasions i hem aconseguit reduir al mínim la presència del virus. Només juntes i junts vencerem el coronavirus”.

//

Escucha El comunicat de premsa de Jorge Rodríguez respecte al tancament perimetral d'Ontinyent en Play SER

Altre dels municipis tancats és el de Quatretonda, amb 75 casos confirmants, 35 d’ells en la residència, la seua alcaldessa Aina Benavent, ens deia el següent, respecte a les mesures en Quatretonda i també respecte a la solució diu que "acceptem el confinament i veiem oportú que es tracte de frenar l'increment", però matisa que "pense que hauria de fer-se a tot el país".

//

Escucha Aina Benavent, alcaldessa de Benigànim, parla sobre el confinament perimetral en Play SER