La ciutat de Benigànim ja està oberta. Després de 3 setmanes de confinament perimetral, amb tot l’oci parat i la ciutat deserta, la localitat ha tornat a la vida hui.

Una vegada controlada la pandèmia que tan fort va colpejar al municipi fins a l’extrem de ser la primera localitat de la Comunitat Valenciana en ser confinada, Conselleria de Sanitat ha alçat ja les mesures.

El que això significa, entre altres coses, es que tornen les classes presencials, unes classes que no van poder iniciar-se degut a la situació, però que una vegada alçat ja està en marxa.

L’Ajuntament de Benigànim ha treballat junt amb la Policia Local per establir els talls de carrers que faciliten l’entrada i eixida dels xiquets i xiquetes als centres educatius. Així, per a evitar aglomeracions en els accessos s'han tallat els carrers colindants als centres durant les hores d’entrada i eixida .

Els talls es produiran cada dia lectiu de 8’50h a 9’15h i de 12,50h a 13’15h, durant el mes de setembre. Des del Consistori han explicat que s’informarà dels horaris a partir d’octubre pròximament.

Des de l’Ajuntament demanen a tots els pares i mares que deixen els cotxes a casa i que intenten acompanyar als nostres xiquets i xiquetes a peu a l’escola. Així evitarem aglomeracions en els accessos i les entrades i eixides seran més fluides. També als i les alumnes de l’institut que vagen a peu o en bici.

Marga Alventosa, una veïna jubilada del municipi, explica que estes 3 setmanes han sigut molt difícils amb avions volant continuament per vigilar i amb controls de la Policia.

//

Escucha Marga Alventosa explica com han viscut les 3 setmanes en Play SER

El comerciant Vicent Guarner ha explicat que aquest confinament ha sigut més dur que l’anterior per als negocis ja que en l'altre venien d'una època de tranquil·litat econòmica i que esta aturada ha arribat després d'unes fluixes campanyes quan podien començar a recuperar-se.

//

Escucha Vicent Guarner explica la duresa del confinament per als negocis en Play SER