L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa una Oficina de Projectes Europeus per facilitat l’arribada d’ajudes del programa Next Generation” de la Unió Europea al període 2021-2027. Es tracta d’una eina que s’integra al departament de Promoció Econòmica, a la qual es comptarà amb el suport d’una consultoria externa especialitzada, i que permetrà articular mecanismes per optar a les ajudes anunciades per la Comissió Europea per als propers anys.

//

Escucha El Regidor de Promoció Econòmica explica l'objectiu de Oficina de Projectes Europeus en Play SER

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava hui en la presentació de l’Oficina la importància d’estar preparats per aconseguir subvencions que afegir als 5 milions de l’estratègia EDUSI: “la grossa de les noves subvencions d’entitats públiques per als ajuntaments va a vindre als propers anys d’Europa. Per a accedir a elles els mecanismes són llargs i complexos, i volem estar a punt per aprofitar al màxim eixes oportunitats”, manifestava.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, recordava que arrel del treball per optar a les ajudes EDUSI, l’Ajuntament va tenir que adaptar la seua forma de treballar als requeriments d’Europa, “i això es un avantatge en esta nova etapa que s’obri”. Així, amb l’Oficina de Projectes Europeus “buscarem una visió transversal del municipi que facilite que els projectes a desenvolupar tinguen una coherència amb el model de ciutat que volem que siga Ontinyent a mig i llarg termini, estant preparats per a obtenir finançament i consolidant Ontinyent de la mà de la Unió Europea com a referent en la innovació, el desenvolupament industrial sanitari, el comerç urbà, el turisme o la cultura a les Comarques Centrals”, apuntava.

Des de l’empresa consultora “Crea 360”, Quino Palasí recordava que la UE recomana que les institucions locals planifiquen d’acord amb uns paràmetres, alineant entre altres coses les polítiques municipals amb els ODS (Objectius desenvolupament sostenible) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, “i aquelles institucions que ho facen tindran més possibilitats d’accés i un avantatge per optar a unes ajudes que es presenten per concurrència competitiva”, assenyalava.

//

Escucha Pablo Úbeda explica la necessitat d'avançar-se a les ajudes Next Generation per estar preparats en Play SER

Pablo Úbeda explicava que en aquest camí també es buscarà aprofitar per participar en programes d’elaboració de llibres de bones pràctiques de la Unió Europea i per treballar amb ciutats europees que hagen fet front a problemàtiques com les que es puguen presentar a Ontinyent, “el que ens podrà ajudar a trobar més fàcilment les solucions”, concloïa.