Cap a les 12:30 del migdia Ontinyent s’ha sumit en la por i la ràbia en conèixer un incendi forestal a la serra del Torrater. 10 anys després del gran incendi de 2010 la por tornava a apoderar-se dels habitants de la capital de La Vall d’Albaida. A la ment de molts i moltes ontinyentins i ontinyentines unes imatges de la devastació d’aquell 2010 que, per sort, ha sigut sols un esglai.

La noticia corria com l’espuma i les fotos i vídeos de l’incendi de hui mateix es penjaven a les xarxes socials. Poc després d’iniciar-se l’incendi la Generalitat publicava els mitjans que s’havien desplaçat fins al lloc dels fets, fins a 6 unitats aèries estaven desplaçant-se o ja ho havien fet, el que incrementava més encara la por.

Cap a les 13:15 hores començava una desmobilització de mitjans aeris que feien respirar un poc i començar a conèixer que l’incendi forestal havia quedat en un esglai. Finalment seria a les 14:04 quan es va donar per controlat.

Abans de la confirmació oficial de la Generalitat, a Ràdio Ontinyent ja havíem conegut que l’incendi havia afectat entre mitja i una hectàrea de serra, com ens ha confirmat en directe Juan Carlos Escudero oficial consorci provincial de bombers.

//

Escucha Juan Carlos Escudero explica que s'ha cremat entre mitja i una hectàrea en Play SER