Els temps de bones notícies respecte a la crisis de la covid-19 a La Vall d'Albaida semblen haver quedat enrrere almenys per un bon temps. Després d'una setmana sense actualitzacions per part de la Conselleria de Sanitat, divendres no va haver per ser dia de Nadal, les xifres s'han disparat a pràcticament tots els municipis amb afectació a la comarca.

Dels 20 municipis que tenen algun cas de covid-19, 18 d'ells han empitjorat les seues xifres, alguns d'ells tornant a aparèixer a la llista de casos actius després de diverses setmanes. Sols 1 municipi ha millorat mínimament la seua situació i en canvi hi ha alguns que han empitjorat molt dràsticament.

Al capdavant de casos a la comarca continua la capital, Ontinyent, que ha passat de tindre 129 a 169, disparant la taxa per damunt dels 450 i amb més de 100 nous contagis en sols una setmana.

Aielo de Malferit ha marcat el seu rècord de contagis en l'última actualització, situant-se en 39 casos actius de covid-19, el que suposaria una taxa de 850 i disparant-se els nous contagis. Cas similar aBenigànim, que després d'unes setmanes de millora, ha vist com la xifra tornava a augmentar fins als 20.

Destacar també l'augment a L'Olleria, que passa de 38 a 53 i a un dels municipis xicotets de La Vall d'Albaida, Alfarrasí, que pasa de tindre 5 a 15 casos i una taxa que se situa per damunt dels 1.200 i Castelló de Rugat que passa de 4 a 10 casos. Sembla que comença a estabilizar-se la situació a Fontanars, que a pesar d'això augmenta fins als 22, però el pròpi alcalde va confirmar que eren 36.

Altres municipis que augmenten en major o menor mesura son Agullent (de 4 a 5), La Pobla del Duc (d'1 a 8 casos), Llutxent (de 16 a 21), Montaverner (de 16 a 20), Quatretonda (de 6 a 12, duplica els casos actius), Albaida (de 16 a 20), Bocairent (de 4 a 8) i Salem (d'1 a 2).

Destacar a més que tornen a aparèixer a la llista de casos actiu els municipis de Benissoda amb 2 i Benissuera i Benicolet amb 1. Mantè el seu únic cas Montitxelvo amb 1, mentre que el municipi que redueix la incidència és Guadassèquies, que passa de 7 a 6 casos actius.