La parròquia San José està impulsant aquests dies el projecte denominat “Conta´m”, que té com a finalitat acompanyar a les persones majors que sofreixen la solitud i convertir-les en protagonistes donant-los veu perquè comparteixin els seus records i la seva memòria.

Aquesta iniciativa va començar a gestar-se a l'estiu i de cara a les festes nadalenques “volem impulsar-la per via telefònica ja que, a causa de la pandèmia, les visites a les cases estan molt restringides”, ha explicat Rafael Sala, rector de San José i president de l'Associació Càritas Ontinyent, a la qual pertanyen totes les parròquies de la localitat.

Encara que el projecte es coordina des de la Càritas parroquial de San José “està obert a totes les parròquies d'Ontinyent i als seus voluntaris perquè la idea és acompanyar i arribar a totes les persones majors que sofreixen la solitud en la localitat”.

Així mateix, “no parlem només de persones que estan soles, també poden ser persones que tenen una bona relació amb els seus familiars però que, encara així, senten i pateixen aquesta solitud en determinats moments”, ha explicat Sala.

//

Escucha Rafael Sala comenta com es va arribar a fer aquest programa en Play SER

L'objectiu “és posar en valor a aquestes persones, que sentin que col·laboren amb nosaltres, que són útils, fer-los protagonistes d'aquest projecte perquè, quan els visitem a les seves cases o els cridem, comparteixin els seus records i vivències de la seva infància i joventut, per això el projecte es denomina així.

Encara que la pandèmia ha frenat la visita presencial a les persones a les quals va dirigida aquesta iniciativa, en l'actualitat un grup de sis voluntaris de la Càritas parroquial de San José continua impulsant el projecte amb trucades telefòniques.

Santiago Sanchís, coordinador del projecte en la Càritas de San José, ha subratllat que “amb aquesta mena d'accions volem atendre les noves pobreses que Càritas detecta que han sorgit, cada vegada més freqüents i esteses, no sols materials sinó relacionades amb manques que afecten sobretot persones majors que se senten soles”.

Play/PauseDescargarCompartirCompartirFacebookTwitterLinkedinWhatsAppEmbeberEl código del iframe se ha copiado al portapapeles

Escucha Santiago Sanchis explica perquè és tan important el projecte en Play SER

“Parlem de persones autosuficients que pot ser que no comptin amb un entorn familiar o d'amics, perquè han anat tallant les relacions o les han perdut, i fins i tot que encara tenint aquest entorn se senten soles i necessiten companyia”.