Les males notícies respecte a la covid-19 continuen amuntonant-se i és que després de les desgarradores xifres d'afecció que publicavem ahir, hui hi ha una nova mala noticia en forma de brot i de creixement dels casos a Benigànim.

Conselleria de Sanitat ha publicat fa uns minuts, com cada dia, els nous casos, morts, altes, brots, etc. Un d'eixos 'etc.,' són els brots de contagis que diàriament es publiquen i que després d'unes setmanes de donar tregua a la comarca, aquesta està sent molt dolenta.

En l'actualització de hui, 30 de desembre, s'ha decretat a Benigànim el tercer focus amb més contagis de tota La Vall d'Albaida amb un total de 10 casos i tenint un origen social. Unes notícies dolentes a un dia de cap d'any.

Aquest brot se suma als casos anteriors i segons ha publicat l'Ajuntament a les seues xarxes socials, hi ha actualment 64 casos positius i 63 proves PCR a l'espera de resultat, pel que la xifra podria creixer més encara.

Davant d'aquesta situació, des del Consistori han decidit aplicar mesures extraordinàries: suspendre totes les activitats lúdiques i culturals de caràcter municipal programades en espais tancats; ordenar el tancament temporal de les instal·lacions esportives cobertes municipals a excepció de l'activitat federada, que únicament podrà celebrar-se a porta tancada i utilitzar les dutxes amb un terç de l’aforament, però en canvi quedaran obertes les instal·lacions a l’aire lliure, podent-se realitzar esport sense assistència de públic i sense utilitzar els vestuaris.

A més també s’han suspès les autoritzacions i cessions d’espais municipals i l’Ajuntament de Benigànim sols atendrà mitjançant cita prèvia. La Biblioteca Municipal regularà l’assistència de públic mitjançant el servei de cita prèvia.

Aquestes mesures s’estableixen des de hui, 30 de desembre, fins a l’11 de gener, tots dos inclosos.