Un nou divendres Conselleria de Sanitat ha publicat les dades dels casos de covid-19 per municipis, i una vegada més han augmentat, però en aquest cas en menos incidència que anteriors setmanes.

El municipi d'Ontinyent continua notificant nous casos, en aquest cas el número de PCR positives els últims 14 dies és de 304, 11 més que el dimarts i amb 64 nous casos per un total des de març de 989, pel que continua pujant la taxa en les dades oficials, però com va dir Jorge Rodríguez en roda de premsa, s'ha frenat l'augment el que es podrà observar en futures actualitzacions.

El segon municipi amb més casos actius és L'Olleria, que a pesar que torna a baixar, se situa en 77 PCR positives en els últims 14 dies, baixant de nou un cas actiu, això sí experimentant un creixement de 18 nous positius.

Bocairent és el tercer municipi amb més casos, ja que segons les dades oficials són 56 els positius als últims 14 dies, però ja se sap que són més, com va explicar l'alcalde Xavier Molina i estan a l'espera de les proves PCR.

Entre els 3 citats municipis acumulen el 80% dels casos de covid-19 actius a La Vall d'Albaida. A més, en l'última actualització hi ha un total de 4 municipis més que augmenten els casos, és el cas d'Albaida de 14 a 16, Benigànim de 6 a 12, Llutxent de 6 a 8 i Otos, que apareix per primera vegada a la llista amb 3 casos.

Atzeneta d'Albaida (3), Benicolet (1), Benissoda (3), El Palomar (1) i La Pobla del Duc (2) mantenen els mateixos casos mentre que, a banda de L'Olleria, altres 7 municipis baixen el nombre de contagis: Aielo de 22 a 18, Alfarrasí de 19 a 14, Castelló de Rugat de 4 a 2, Fontanars de 19 a 14, Montaverner de 17 a 12; Bèlgida i Benissuera sols tenien 1 cas i ja no consta com actiu.

Sols 5 municipis de La Vall no han sofrit cap cas

Amb els 3 casos confirmats a Otos ja sols son 5 els municipis de La Vall d'Albaida que des del passat mes de març quan va esclatar la pandèmia no han sofrit cap cas de covid-10. Eixos són Aielo de Rugat, Carrícola, Salem, Sempere i Terrateig