Un divendres més Conselleria de Sanitat ha publicat les xifres de covid-19 per municipis, i en aquesta última s'ha vist frenada la tendència a la baixa de La Vall d'Albaida. Han augmentat el nombre de casos totals, tant en la comarca com en 9 dels 18 municipis amb casos actius.

A Ontinyent continua la tendència a la baixa. Des de les dades fetes públiques dimarts a les de hui s'han reduit els casos actius que passen de 234 a 228, situant-se en una taxa d'uns 650 casos cada 100.000 habitants, pel que a pesar del descens, continua sent molt alta. Eixes són les dades oficials de Conselleria, però Jorge Rodríguez ha comentat que la taxa dels últims 12 dies és inferior als 500.

//

Escucha Jorge Rodríguez parla de la situació de covid-19 a Ontinyent en Play SER

L'Olleria és el municipi que preocupa ara, ja que sembla noa conseguir estabilitzar i rebaixar eixa corva, i després d'una setmana baixant el nombre de casos actius, però amb molts nous positius, aquest divendres ha tornat a pujar per situar-se en 61.

En Bocairent, a pesar que en Conselleria assenyalen el màxim històric del municipi amb 61 casos actius de covid-19, des de l'Ajuntament informen que s'han reduit de forma dràstica pel que, entre altres coses, han relaxat algunes de les mesures de prevenció i ja estan oberts parcs i jardins, instal·lacions esportives o l'escoleta infantil. També s'han reprès les activitats.

Els municipis que redueixen els casos són: Alfarrasí (de 5 a 3), Atzeneta (de 4 a 2), El Palomar (tenia 1 i ja no té cap), Fontanars dels Alforins (de 8 a 4), Montaverner (de 5 a 2), Ontinyent (de 234 a 228) i Otos (de 2 a 1). Beniatjar amb 1, Benissoda amb 2 i Quatretonda amb 1 mantenen les mateixes xifres.

Quant als 9 municipis que augmenten, a banda de L'Olleria i Bocairent estan també Agullent (de no tindre cap a tindre 1), Aielo (de tindre 12 a tindre 15), Albaida (de 14 a 17), Benigànim (de 10 a 18), Castelló de Rugat (de no tindre cap a tindre 1), La Pobla del Duc (de 2 a 3) i llutxent (de 6 a 8)