Una de les grans preocupacions respecte a la covid-19 actualment a La Vall d'Albaida és Bocairent. Aquest dimarts ja avisàvem d’eixe comunicat de l’Ajuntament de Bocairent, explicant un augment dels casos que, a pesar que no estava quantificat, un avís així ja es podia intuir que anava a ser fort.

Ara, s’han hagut de reunir la direcció del centre de salut de Bocairent, el cap de la Policia local i l’equip de govern de l’Ajuntament de Bocairent davant l’agreujament de la situació sanitària en la localitat amb més de 30 casos positius i proves pendents de resultat s’adopten les mesures següents per al període del 12 al 22 de novembre:

Tancament de l’Escola infantil municipal fins nou avís, però, almenys, fins dilluns. La direcció del centre ja ha comunicat la situació, amb un únic cas positiu, a les famílies i es mantindrà el contacte estret amb les mateixes.

Reforç de la presència de la Policia local en les eixides dels centres educatius així com augment del control de locals socials i de cases de camp i de les tasques de neteja i de desinfecció en punts de major concurrència.

Aprofundiment de les sancions per l’incompliment de les mesures de prevenció marcades per les autoritats sanitàries: ús incorrecte o nul de la mascareta, fumar sense mantenir la distància de seguretat, etc

Tancament de les instal·lacions esportives, de parcs i de jardins, dels monuments turístics i de la circulació pel centre històric, sols autoritzada a veïnat, en el c. del Diputat Castelló i en la placeta dels Omets des dels divendres a les 18.00 h fins els diumenges a les 20.00 h

Prohibició d’ús dels espais municipals cedits a associacions i a col•lectius locals, i revocació de la cessió en cas d’incompliment i suspensió de les activitats de tot tipus programades.

Suport de la Policia local a l’hostaleria local en el control de l’acompliment de les mesures de prevenció. Els establiments podran sol•licitar ampliació de l’espai de terrassa mitjançant sol•licitud prèvia a l’adreça electrònica policia@bocairent.es.

Contractació, a partir del 16 de novembre, de dos persones dins del programa ECOVID de la Generalitat Valenciana per al reforç de tasques de neteja d’instal•lacions municipals, especialment de l’àmbit educatiu.

Contractació, a partir del 16 de novembre, d’una auxiliar d’infermeria dins del programa ECOVID de la Generalitat Valenciana com a reforç per a la residència de la 3a edat.

//

Escucha Xavi Molina demana a la gent que siga responsable sense necessitat que avisen els cossos de seguretat en Play SER

L’alcalde Xavi Molina incidia fa uns dies ací a Ràdio Ontinyent en que la responsabilitat havia de ser màxima per tots els veïns del municipi, unes paraules que ara son més necessaries encara.