La pandèmia de la covid-19 continua avançant al llarg i ample del globus i La Vall d'Albaida no és una excepció. La comarca continua marcant noves xifres rècord de casos actius... i ho fa a pesar que 13 dels 21 municipis amb casos han reduit la seua afecció.

Més de la meitat dels contagis a La Vall d'Albaida son a la capital, Ontinyent, que ha augmentat els casos actius de 264 a 293 i en l'acumulat des de març son ja 925, quasi 100 més que el passat divendres.

Altre dels municipis més castigats és Bocairent, i això que a Conselleria sols apareixen com oficials 38 positius els últims 14 dies, lluny dels 60 que el propi ajuntament va comunicar. La taxa segons dades del consistori superaria els 1.600 casos.

Fins a tres municipis més han augmentat els casos actius, eixos son Atzeneta (de 2 a 3), La Pobla del Duc (d'1 a 2) i Alfarrasí (de 16 a 19).

Tres son les localitats que mantenen les mateixes xifres d'afecció que el passat divendres: Benissoda amb 3, Benissuera amb 1 i El Palomar amb 1 cas.

Quant a les bones noticies, ja hem dit que son fins a 13 els municipis que han vist reduits els casos actius, a pesar que alguns d'ells han augmentat en el total acumulat. Tres son els que han desaparegut d'eixa llista.

Aielo (23 a 22), Albaida (23 a 14), Benicolet (2 a 1), Bèlgida (2 a 1), Benigànim (11 a 6), Castelló de Rugat (5 a 4), Fontanars dels Alforins (23 a 19), L'Olleria (79 a 78), Llutxent (7 a 6) i Montaverner (18 a 17) son els municipis que baixen.

Agullent, Guadassèquies i Quatretonda han deixat de tindre casos actius, quan el passat divendres tenien 2, 1 i 4 respectivament.