L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha anunciat la pròrroga del paquet de mesures locals anticovid posades en marxa a les últimes dues setmanes. Tot i la reducció del ritme de contagis a la ciutat, que ha trencat la corba ascendent (545, 847, 944 i 711 casos per 100.000 habitants en cadascuna de les últimes 4 setmanes), l'alcalde insisteix en què "no podem relaxar-se". L’anunci del primer edil d'Ontinyent es produïa després d’una reunió telemàtica amb membres del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, al qual s'ha valorat l'evolució de la pandèmia a l’últim mes. Una evolució que malgrat la millora "suposa seguir en xifres de màxima alerta sanitària a la ciutat, una situació a la qual no ens podem relaxar, sinó mantenir les mesures que vam posar en marxa”, manifestava Jorge Rodríguez.

//

Escucha Jorge Rodríguez valora l'avanç de la pandèmia a Ontinyent durant l'últim mes en Play SER

L’alcalde detallava que les dades aportades des del Departament de Salut constaten un descens de la transmissió de caràcter social però un augment dels laborals, davant la qual cosa demanava a les empreses de prevenció de riscos laborals “que extremen les precaucions en aquest àmbit”. Pel que fa a l’àmbit educatiu, les xifres continuen sent positives, uns bons resultats pels quals l’alcalde agraïa l'esforç de les comunitats educatives dels centres, el personal docent i no docent, l’alumnat i les famílies.

//

Escucha El primer edil ontinyentí explica que les dades s'han d'interpretar positives i negatives en Play SER

En aquest context, la ciutat va a prorrogar les mesures addicionals a les de la Generalitat Valenciana posades en marxa a les últimes setmanes, es prorroguen totes fins al 9 de desembre, passat el “pont de la Puríssima”, en concordància amb els terminis del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana decretat pel Consell. “Mesures que estan dins d’allò que podem fer des de l'administració local, però més enllà de les quals sense dubte la clau és la resposta ciutadana”, recordava.

//

Escucha L'alcalde d'Ontinyent explica que les mesures s'allargaran fins després del pont de la Puríssima en Play SER