L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà en 2021 prop de 900.000 euros en accions de promoció de l'economia local, que serviran de suport als diferents sectors a pal·liar els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Des de la regidoria de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda explicava que esta quantitat, contemplada al projecte de pressupostos municipals per a 2021, mostra l'aposta del govern ontinyentí “per, en un moment delicat com aquest, seguir apostant per donar suport a la indústria, al comerç, a l’hosteleria i als serveis, i en definitiva per l’activitat econòmica i l’ocupació a la ciutat".

//

Escucha Pablo Úbeda parla sobre la partida dels pressupostos en 2021 a promoció de l'economia local en Play SER

Úbeda explicava que degut a la bona acollida rebuda, es comptarà en 2021 amb una nova aportació municipals als xecs consum “Tornem Junts", que permetran posar a la venda xecs per valor de 600.000 euros per impulsar compres al comerç, hosteleria i serveis locals. A més a més, es destinaran 283.920 euros a accions de foment de l’economia local a través del Consell Econòmic i Social (200.000); l’Oficina de l’Emprenedor (46.420) i accions directes de la regidoria (37.500). Igualment, es comptarà amb 130.000 euros en ajudes e adreçades a pimes, autònoms i micropimes, com les subvencions a participació en fires i elaboració de catàlegs (60.000); a les associacions locals vinculades de manera directa a la promoció econòmica (50.000).

El regidor incidia també en que “Ontinyent mira a Europa perquè el futur mira cap a la UE”, i per això l'Ajuntament invertirà altres 15.000 euros en potenciar la seua Oficina de Projectes Europeus, per continuar captant fons i participar amb projectes i optar a ajudes i subvencions “amb les que volem consolidar Ontinyent com a referent d’innovació, comerç urbà o desenvolupament industrial sanitari”. En aquest sentit, Úbeda feia especial referència al suport al Clúster Tèxtil Sanitari, al que es destinaran 150.000 euros (130.000 del conveni de col·laboració i 20.000 en ajudes directes) per continuar promovent accions que reforcen la indústria local, “ja que això suposa mantenir i crear llocs de treball, com demostren les últimes dades d'ocupació fetes públiques", assenyalava.