Després de dos mesos d'augment imparable dels casos actius de covid-19 a La Vall d'Albaida, la comarca ha vist tallada d'arrel eixe increment exponencial i des del passat divendres a hui ha tingut 100 casos menys, a pesar que la xifra continua sent de 429, molt alta i per damunt de la mitja autonòmica i nacional.

Ontinyent és la imatge central d'eixa aturada de l'increment. Si venia augmentant de forma desorbitada situant-se el passat divendres en 304, hui el municipi registrava, en els casos oficials, 234 positius en els últims 14 dies. La xifra de nous casos ha sigut de 60, superant els 1.000 des de l'inici de la pandèmia.

L'Olleria també ha tingut un alleujament de la situació, ha passat de situar-se prop dels 100 a caure en l'última actualització fins als 61 en els últims 14 dies. Les xifres, igual que les d'Ontinyent, continuen sent altes, sobretot tenint en compte els nous contagis, però suposa una millora d'una situació que va ser crítica.

Els municipis on pujen els casos son Atzeneta d'Albaida (3 a 4) i Bocairent (56 a 59) i dos municipis com Beniatjar i Quatretonda que passen de no tindre casos a tindre'n 1. El Palomar i La Pobla del Duc mantenen els mateixos casos que divendres passat; 1 i 2 respectivament.

A banda d'Ontinyent i L'Olleria, altres 11 municipis han baixat el nombre de casos en actiu de covid-19, ells són: Aielo (de 18 a 12), Albaida (de 16 a 14), Alfarrasí (de 14 a 5), Benicolet (de 1 a no tindre cap), Benigànim (de 12 a 10), Benissoda (de 3 a 2), Castelló de Rugat (de 2 a no tindre cap cas), Fontanars (de 15 a 8), Llutxent (de 8 a 6), Montaverner (de 12 a 5) i Otos (de 3 a 2)