L'estudiant d'Ontinyent Mireia Cabanes ha estat guardonada amb el Premi IELTS España 2020, que el British Council atorga cada any a "joves que demostren gran potencial i motivació per a contribuir a la societat amb els seus estudis en anglès", i pel qual se li ha concedit una beca de 10.000 euros pars el seu doctorat en la Universitat de Cambridge.

Segons ha detallat el British Council en un comunicat, la passió per l'estudi de les llengües "és una de les característiques que defineixen a aquesta valenciana de 23 anys". "A més de les seves llengües maternes (valencià, espanyol), Mireia és bilingüe en anglès, té nivell intermedi de francès i estudia alemany, italià i grec", ha indicat.

La seva motivació pels idiomes la va portar a estudiar un grau en Estudis Anglesos en la Universitat de València i un màster en Lingüística Aplicada en la Universitat de Birmingham.

Aquest mes d'octubre torna al Regne Unit per a iniciar un doctorat en Lingüística Teòrica i Aplicada que, en paraules de Mireia: "contribuirà a entendre el procés d'adquisició de les segones llengües per a millorar l'experiència dels estudiants i fer costat als que tenen dificultats d'aprenentatge".

La seva "motivació i compromís amb l'estudi i recerca de les llengües és el primer dels aspectes valorats pel jurat del Premi IELTS". El segon és "la implicació de Mireia amb projectes que promouen els valors d'inclusió social, que també atresora el British Council".

La valenciana és mentora en el programa 'Accedeix Beques', que afavoreix l'accés a ajudes a estudiants d'entorns socials desfavorits o minoritaris. A més de col·laborar en campanyes de recollida d'aliments, la jove és també part del comitè de la Postgraduate and Mature Association de la Universitat de Birmingham, que ofereix suport acadèmic i anímic a estudiants majors i de postgrau.

L'escriptura és una altra de les grans passions de la guanyadora del Premi IELTS 2020. En 2015 es va alçar amb el Premi Sambori de literatura i en 2017 va guanyar el Concurs d'Escriptura Crítica Juvenil, promogut pel Consell Local de la Joventut d'Ontinyent.