Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

L’Ajuntament de Ontinyent tanca un acord amb la Generalitat Valenciana per finançar les obres del nou col•lector de la localitat

El pressupost global de l'actuació s'aproxima als 9,4 milions euros dels quals la Conselleria de Medi Ambient, aportarà més de 8 milions i mig d'euros. La resta de la inversió serà finançada amb fons municipals.

La Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Ontinyent han tancat l'acord que permetrà finançar les obres del nou col•lector d'aigües residuals de la ciutat que va estar afectat per les pluges de la DANA de setembre. El pressupost global de l'actuació s'aproxima als 9,4 milions euros dels quals la Conselleria de Medi Ambient, aportarà més de 8 milions i mig d'euros. La resta de la inversió serà finançada amb fons municipals.

A l'encontre s'han analitzat les actuacions que s'han portat a terme per tal de detindre els abocaments incontrolats al riu Clariano després de la DANA. Es calcula que en aquestes obres d'emergència la Conselleria de Medi Ambient, a través de l'EPSAR, ha invertit més de 600.000 euros. També està previst que s'executen actuacions de reconstrucció i reforçament dels murs de la Cantereria així com reparacions de distints trams i escomeses del col•lector secundari per connectar-lo al general.

L'objectiu de les actuacions és traure el col•lector del llit del riu Clariano i per d'aconseguir-ho, les obres s'han dividit dues fases. En la primera, es preveu la construcció d'un nou encreuament elevat del col•lector d'aigües residuals del polígon industrial d'Ontinyent i de la població d'Agullent pel riu Clariano.

Per a la segona fase, els tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Juquer informaren que ja tenen pràcticament redactat el projecte que permetrà modernitzar completament els 2 quilòmetres i mig del col•lector general d'Ontinyent dins del pla estatal DESEAR. La Conselleria de Medi Ambient té previst assumir tant la contractació com la direcció de l'obra per import de 7 milions d'euros.

Publicado en Local 02 / 12 / 2019