Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

La Mostra de Cinema Documental de Montaverner celebra la Gala Inaugural

Aquesta edició de MON·DOC tindrà un marcat caracter feminista amb diferents projeccions sobre la dona a la industria cinematogràfica, les esportistes d'elit o la mutilació genital femenina.

Un any més, Montaverner dona inici a la seua setmana més internacional. MON•DOC, la Mostra Internacional de Cinema Documental de Montaverner, inaugura esta nit una nova edició que tornarà a mostrar el millor cinema documental d’arreu del món.

A la gala es projectarà el curtmetratge ‘Mujeres de cine’, treball dirigit per Carmen Perona que aborda la situació actual de la dona a la indústria cinematogràfica espanyola.

Esta serà una edició amb marcat caràcter feminista, ja que el dissabte ‘Hijas de Cynisca’ ens mostrarà la discriminació de gènere que existeix al món de l’esport d’elit amb testimonis d’esportistes professionals de primer nivell. El dilluns 25 serà el torn de ‘The Cut’, documental valencià que mostra el drama de la mutilació genital femenina a l’Àfrica, i dimecres 27 ‘Más allá del reto de Eva’ ens acosta la història d’Eva, mare d’un xiquet amb una malaltia estranya que farà l’impossible per a que es continue investigant una cura. Tant el director com la protagonista del documental estaran a Montaverner per a presentar este treball.