Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Ontinyent se situa al capdavant de la província de València en reciclatge per habitant

L’any passat es van arreplegar més de 52kg per habitant d’envasos lleugers, paper cartó i vidre

Ontinyent es situa per tercer any consecutiu com a la ciutat de més de 30.000 habitants de tota la província de València en reciclatge per habitant, segons els últims informes publicats per Ecoembes i Ecovidrio corresponent a l’any 2018. A més, d'entre totes les localitats majors de 30.000 habitants de la Comunitat Valenciana, la capital de La Vall d'Albaida sols es superada per tres ciutats alacantines: Benidorm, Dénia i Santa Pola, ciutats costaneres que durant els mesos d'estiu veuen augmentat exponencialment el consum d'envasos i vidre, i també el seu reciclatge.

Les dades corresponents a l'any 2018, mostren que Ontinyent recicla 52,8kg englobant envasos lleugers, paper cartó i vidre. Unes dades que situen a la capital de La Vall d'Albaida per damunt de la mitjana autonòmica en 48,24/hab/any, segons les dades divulgades per Ecoembes i Ecovidrio.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, mostrava la seua satisfacció en conèixer les xifres perquè “mostren la conscienciació dels ontinyentins i ontinyentines cap al medi ambient” i afegia que “no podem baixar la guàrdia. Des de l’Equip de Govern anem a continuar impulsant campanyes per fomentar molt més el reciclatge entre la ciutadania perquè és responsabilitat de totes i tots tenir cura del medi ambient ”. Així mateix, Gandia assegurava que “no sols és important anar augmentant la quantitat de residus reciclats, sinó també com evidencien els informes publicats reduir el nombre de residus equivocats perquè no sols és important reciclar sinó fer-ho també bé, ja que això incideix directament en una millor qualitat de vida per a la ciutadania”, concloïa.

Publicado en Local 08 / 08 / 2019