Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Canals celebra huí la tradicional “Nit del Farolet”

Més de 1000 persones està previst que participen

L’Ajuntament de Canals i l’associació de col•laboradors de Canals Ràdio, organitzen el dijous, 25 de juliol, a les 22.00 hores des de l’Avinguda Vicente Ferri, una nova edició de la ja tradicional “Nit del Farolet”.

Aquest acte ja consolidat compleix la seua 21 edició, des que el col•laborador més veterà de l’emissora municipal CREM i director de l’espai radiofònic “Canals Història Viva”, Marcial Martínez, en el seu afany de recuperar tradicions de Canals va organitzar la seua primera edició l'any 1998.

Més de mil persones de totes les edats, es concentraran en l’Avinguda Vicente Ferri de Canals, amb el seu “farolet”, elaborat de manera artesanal, per a realitzar un recorregut d’una mitja hora per diferents carrers i places de la localitat, acompanyats pels músics de la Unió Musical Santa Cecília i un grup de “tabal i dolçaina”, amb el mestre de cerimònies Marcial Martínez.

En finalitzar el recorregut tots els xiquets rebran com a obsequi una borsa de llepolies, mentre que la resta d’assistents tindran l’oportunitat de gaudir d’una tallà de meló d’Alger que oferirà l’associació de venedors del mercat municipal.

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Miquel Alventosa, convida a tot el poble a gaudir d’aquest acte tan arrelat ja a la població i anima als més menuts a fer el seu farolet i participar en aquesta activitat familiar.

Per la seua banda, l’alcaldessa Mai Castells, ha valorat aquest acte “com un esdeveniment cultural i festiu, com un acte propi, singular, importantíssim per recordar els nostres avantpassats i d’allò que feien junts als carrers del nostre poble”.

Publicado en Local 25 / 07 / 2019