Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Albaida acull aquest dissabte la Coronació de les Regines de Fira i Festes 2019

L’acte més tradicional i cerimonial de la festa albaidina es donarà cita el proper dissabte 20 de juliol a les 18:30h a la Plaça Major de la ciutat.

Com és habitual per aquestes dates, Albaida es vist engalanada per l’acte de Coronació de les Regines Major i Infantil de Fira i Festes, així com la Presentació de la Cort d’Honor i Festers que conformen la Comissió de la “Verge del Remei” de 2019.

Aquest any la representant de les dames de 18 anys és Itziar Blasco Madrid. Enguany entrarà a la universitat per a estudiar Relacions laborals i Recursos Humans a València. Inicialment, Itziar no se ho havia plantejat: “al principi els meus pares es van esglaiar una mica pel fals mite que la reina ha de ser la que més poder adquisitiu té, però vaig pensar en la il•lusió que li haguera fet a la meua àvia i això em va animar a presentar-me al càrrec i, finalment, vaig aconseguir el suport dels meus pares”.

María Soler Giner serà proclamada com la Regina Infantil de la festa i compaginarà el títol amb son pare Juan Vicente Soler Nácher, president de la Comissió de Festes «Verge del Remei» 2019. Aquest càrrec és molt important per a ella, ja que és molt conscient als seus 10 anys de la tasca que suposa, però que de segur que sabrà compaginar-ho amb molt d’orgull i responsabilitat. A més, María destinarà els beneficis de la festa que va oferir a la seua entrega del pergamí per a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.

Com cada any, hi haurà una cercavila on les dames, festers i les noves regines baixaran des de l'Antic Institut fins a la Plaça junt a un dels secrets millor guardats per a elles i ells, els seus vestits. També, estaràn la Regina Infantil del 2018, Núria Soler, i la Major, Fani Albert en aquest recorregut, acompanyada aquesta última per l'Alcalde d'Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis.

A l'arribada a la Plaça Major, començarà l'acte de coronació i presentació de regines i cort d'honor que estarà conduit per Ross Porta, on serà coronada la nova regina de festes 2019 Itziar Blasco. Aquest any s’apostarà per un canvi en la decoració de l’escenari. La Comissió 2019 ha volgut donar-li un toc renovat i actual. Tot seguit, es podrà presenciar el discurs del mantenidor, que aquest any recau en mans de Fernando Francés, advocat de professió i amic de la família de la Regina Major.

Finalment, una vegada coronades les noves regines i la seua cort d'honor d'aquest any 2019, es cantarà l'himne d’Albaida donant per acabat aquest acte tradicional de la festa albaidina. Després, tant dames com festers, acudeixen a l’església arxiprestal per fer-se una fotografia amb la Mare de Déu del Remei i a la nit, es celebrarà el gran sopar de gala amb la presència d’autoritats i familiars.

Publicado en Local 17 / 07 / 2019