Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

Ontinyent completa la recuperació de la senda que uneix la Font de la Puríssima amb el parc de Donants de Sang

Els treballs han permès eliminar perills, millorar la comoditat del pas, condicionar la zona d’esplai del mirador i comptar amb una nova passarel•la

L’Ajuntament d’Ontinyent ha completat les obres de recuperació de la senda que uneix la Font de la Puríssima amb el parc de Donants de Sang (a les immediacions de l'escortxador), que s’han executat durant els últims dos mesos, i que aquest dimarts s’ha obert al pas de vianats. El regidor coordinador de Territori, Joan Sanchis, i el regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, visitaven esta setmana les últimes accions incloses a estes obres, que han comptat amb un pressupost de 48.380,64 euros i ha permés eliminar perills, millorar la comoditat del pas i condicionar la zona d’esplai al mirador existent a meitat del recorregut, a més de dotar d’una nova passarel•la per creuar el barranc en sec.

Joan Sanchis destacava que els treballs, realitzats atenent els condicionaments establerts per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, “suposen una millora molt interessant per gaudir de la natura sense haver de fer grans desplaçaments des del centre urbà, ja que aquest tram que hem recuperat té accés des del parc de Donants de Sang i el carrer Cantereria, a més de connectar amb la zona verda de 2.000 m2 recentment creada junt a l’Avinguda de Sant Francesc”, explicava.

Els treballs es va iniciar amb la demolició d’un gran bloc de pedra que es trobava a uns 20 metres d'altura respecte a la senda per evitar perills de despreniment, sent necessari que el col•legi La Concepció prestara l’espai necessari per instal•lar la grua que va dur a terme estos treballs. Una vegada derrocada aquesta pedra es procedia al desbrossament i neteja al complet de tota la longitud de la senda que discorre pel barranc de la Puríssima, retirant totes les branques, fulles i altres elements vegetals existents al camí, així com les tanques de fusta deteriorades.

L’actuació també ha inclòs l'adequació de la senda mitjançant l'excavació mecànica i manual per reduir el risc de caigudes de terra i adequar l'ample dependent de la zona de la senda, així com els graons, que han passat a estar anclats al sol per possibilitar l’accés dels vianants. Igualment, s’ha col•locat junt als graons una tanca de pals de fusta procedents d'explotacions forestals sostenibles per a la protecció de caigudes.

El regidor de Parcs i Jardins, Manuel Cuesta, destacava que estos treballs “ens han permés recuperar una senda que totes i tots els ontinyentins ens estimem. Ha estat una actuació complexa però necessària, i el resultat ja es pot gaudir pel veïnat no sols de la ciutat sinó també els qui ens visiten i vullguen gaudir del nostre entorn natural sense pràcticament eixir del casc urbà”, assenyalava.

Publicado en Local 11 / 07 / 2019