Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Albaida presenta el cartell de la nova edició de la centenària Fira de Sant Jaume

La Fira de Sant Jaume 2019, que es celebrarà del 6 al 30 de juliol, arranca amb la festa de la regina infantil

L’ajuntament d’Albaida presenta la programació de la nova edició de la tradicional Fira i Festes d’Albaida 2019 amb una amplia varietat d’activitats dirigides a tots els públics, que inclouen concerts, cinema, activitats culturals i festes.

La Fira arrancarà el 6 de juliol amb la “Festa de la Reina Infantil”, on María Soler rebrà el pergamí com a Regina Infantil de la Fira i Festes 2019 i ho celebrarà amb un parc infantil que s’instal•larà a la Plaça Major per a tots els xiquets i xiquetes.

El dissabte 20 de juliol tindrà lloc l’acte més tradicional i cerimonial de la festa albaidina, la Coronació de la Regina Major i de la Regina Infantil de la Fira i Festes del 2019. Aquest esdeveniment tindrà lloc a la Plaça Major d’Albaida, on es presentaran davant del públic assistent, les Corts d’Honor i els Festers que conformen la Comissió de Festes 2019, que durant tot l’any treballen en l’organització de les Festes Patronals en honor a la “Verge del Remei”. El títol de Regina Major del 2019 recau sobre Itziar Blasco Madrid, qui representarà a les “dames”. D’altra banda, María Soler Giner, acompanyada pel seu pare Juan Vicente Soler, actual president de la Comissió de Festes “Verge del Remei”, serà proclamada Regina Infantil per al 2019.

La Coronació és el punt d’inici d’un seguit d’activitats que esdevenen amb motiu de la Fira Sant Jaume, una fira que data els seus inicis al S.XIV i que s’inaugurarà el dijous 25 de juliol amb un cercavila on festers, dames, president de festes, regines i corporació municipal, amb l’alcalde d’Albaida al capdavant, arribaran fins a l’avinguda de la Fira per fer la tradicional tallada de cinta que donarà pas a l’apertura oficial de la Fira.

Entre les propostes de la programació hi destaquen les tradicionals “Nits del Palau” amb activitats com la Festa de la Dansà, cinemes a la fresca, el concert de Dolçaina & Tabal, nit de monòlegs, etc. A més, s’oferirà música a la fresca, discomòbils, el Festival de Bandes de Música Ciutat d’Albaida, entre altres activitats.

Publicado en Local 08 / 07 / 2019