Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

Albaida disposarà d’un govern adreçat a l'atenció a la ciutadania

Per primera vegada es crea la Junta de Portaveus, com eina per facilitar la participació dels grups municipals.

L'alcalde d'Albaida, Josep Antoni Albert, va presentar el passat divendres la nova estructura del govern municipal de la ciutat, que aposta per una organització més oberta i centrada en la ciutadania i els serveis públics, tal com ja va anunciar el primer regidor, en la sessió d'investidura. L’alcalde explicava que "durant els darrers huit anys hem hagut de treballar amb models de governs quasi d'emergència, perquè la dramàtica situació econòmica que ens trobàrem a l'Ajuntament, no permetia marcar altres objectius, més enllà del redreçament econòmic i estructural de l'ajuntament i de la ciutat; complits aquests objectius arriba el moment de pensar a millorar els serveis i crear una administració més centrada en les persones".

El Govern Municipal es distribuirà en 4 àrees de govern i 3 serveis dependents. Per una banda l'Àrea de Coordinació del Govern i Planificació, que coordinarà el mateix alcalde, de la qual dependrà directament el Departament de Serveis Bàsics i Qualitat Urbana, que dirigirà Fernando Molines. En segon lloc, l'Àrea de Polítiques amb la Ciutadania, que inclourà joventut i esports, que coordinarà la tinent d'alcalde Beatriz Costa, i de la qual dependrà el Servei de Promoció de la Cultura i del Patrimoni, que dirigirà José Manuel Juan, i que també inclourà patrimoni natural i turisme.

L'anunciada Àrea de Model Social i Econòmic, serà coordinada per Alejandro Quilis, que entre altres tindrà competències en modernització, participació i planificació estratègica, d'aquesta àrea dependrà el Servei d'Activació Interior, Tradicions, Fira i Festes, que dirigirà Josefa Vidal, i que gestionarà entre altres matèries comerç interior i consum. Per últim, M. Àngels Salom, continuarà coordinant l'Àrea d'Atenció a les Persones i a la Diversitat, millorant aquestes polítiques que tan bons resultats van donar ja en la legislatura anterior. "Un govern que pretén posar en el centre de la nostra actuació a la ciutadania, i començar afrontar els reptes d'una mirada cap al futur i cap a un nou model de ciutat", explicava l'alcalde.

Més participació dels grups polítics

Una important novetat aquesta legislatura és la creació de la Junta de Portaveus, les funcions de la qual han estat regulades pel mateix Plenari, i que pretén ser un òrgan que facilite i eixample la participació dels grups municipals, inclosos els de l'oposició, en el debat i la deliberació dels assumptes que per la seua transcendència puguen ser considerats "temes de ciutat", i que a més incorporarà les funcions de supervisió dels mecanismes de participació ciutadana, que el govern municipal té previst posar en marxa durant els mesos que venen.

Aquesta eina de participació política es crea per primera vegada en l'Ajuntament d'Albaida, i se celebrarà amb una periodicitat almenys mensual. "Volem apostar per la implicació de la ciutadania en els assumptes públics locals, i això només serà possible si obrim mecanismes que ho faciliten, i en primer lloc ho volem fer amb els grups polítics, però també volem que la participació no siga una cosa del govern, sinó de tots els grups, i que aquests s'impliquen i vetllen per uns processos oberts i transparents, i per això hem volgut que aquest nou òrgan vetlle pel bon funcionament mecanismes participatius, perquè entenem que la participació no és cosa d'un govern sinó de tota la ciutadania", justificava l'alcalde d'Albaida.

Publicado en Local 02 / 07 / 2019