Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

La Comparsa Saudites d'Ontinyent presenta detalles de su capitanía

El acto se celebró en la Sala Gomís

La comparsa Saudites d’Ontinyent va presentar el passat dissabte 8 de juny de 2019 en la Sala Gomis de la nostra Ciutat l’argument i els vestits de la desfilada de la Capitania de l’Entrada Mora del pròxim 23 d’agost.

Va ser un acte per a tots els components de la comparsa i per a tots aquells que participaran en la desfilada. També ens van acompanyar el president de la Societat de Festers i el director del Museu Fester.

L’acte es va desenvolupar amb les explicacions del saudita Manolo Requena al voltant del sentit i l’argument històric de la desfilada mentre, al compàs de les marxes que sonaran eixa nit, es descobrien els diversos vestits de negre i especials que lluirem les i els Saudites. Una actuació del ballet Ópera va tancar aquest bloc.

L’última part de l’acte es va desenvolupar amb els parlaments del president de la comparsa, Jordi Piera Olives, que va lliurar uns records als càrrecs d’enguany i al Ballet Ópera per la seua implicació; també el Primer Tro, Jordi Piera Micó, va intervindre, així com un emocionat Capità, Ángel Torregrosa Sanchis; el president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, va ser l’encarregat de cloure aquesta part de l’acte.

Tot seguit, a l’exterior del recinte, es va servir un sopar, que també recordava el sopar de primers de juny que cada any commemora la nostra fundació en 1967, i en el qual la nostra banda oficial de Fontanars dels Alforins va interpretar el pasdoble de Jose Ramon Navarro Marco Al Metge, en la partitura del qual figura la següent dedicatòria:

"dedicat a la persona que sempre ens ha demostrat el seu companyerisme i amistat des de la seua carrera professional, al metge Ángel Torregrosa Sanchis, capità moro 2019, de la comparsa Saudites, amb estima del tio Pepe, Rosa, Vicent i Jose Ramón”.

En definitiva un primer acte i sopar d’estiu que anuncien que els Saudites d’Ontinyent ja som a les vespres dels dies grans de la nostra cinquena capitania i de les Festes que els Moros i Cristians de 2019.

Publicado en Local 11 / 06 / 2019