Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

La Font de la Figuera recuperarà tres línies diàries de bus fins a Xàtiva i una nova a Ontinyent

La Font de la Figuera veu així complerta la demanda històrica de l'Ajuntament per la millora del servei de bus fins a Xàtiva.

La Conselleria de Vertebració del Territori acaba d'aprovar el nou projecte de transport amb autobús amb millores significatives per a la Font de la Figuera a l'hora d'enllaçar amb Xàtiva i la nova a Ontinyent.

La demanda històrica de l'Ajuntament per oferir un servei d'autobús regular i de qualitat es veu complerta. Després del procés d'al•legacions, l'ajuntament de la Font de la Figuera aconsegueix ampliar l'oferta de servei del municipi amb Moixent amb una expedició d'anada i tornada de dilluns a diumenge durant tot l'any per a poder coordinar amb el ferrocarril, recentment restablert en aquesta localitat.

Això suposa que la Font de la Figuera comptarà amb 3 connexions diàries amb Xàtiva anada i tornada més 2 expedicions d'anada i 1 de tornada amb Moixent. A més, es crea una línia que connectarà la Font de la Figuera amb Ontinyent

Vicent Muñoz, alcalde de la Font de la Figuera, afirma 'sentir-se content amb aquesta millora de servei que experimentarà la població. Després de les reunions amb el secretari autonòmic de Vertebració del Territori per la millora del servei d'autobús a Xàtiva i de recuperar el d'Ontinyent, conegut afectuosament com 'La Paloma' o 'La Veloz’, per fi veuen millorades les seues connexions '.

Tot i que la comarca de la Costera la travessen diverses infraestructures com autovies, AVE, trens de rodalies, etc. el Govern Municipal sempre ha intentat fer un pas més de cara a millorar les seues comunicacions. "Estem en un punt on patim tots els inconvenients les infraestructures, però sense avantatges. Així que ja anava sent hora que s'atenguen les necessitats de la Font de la Figuera. Agraïm que, per fi, se'ns haja escoltat ', afirma Muñoz .

La Font de la Figuera porta anys patint un servei d'autobús molt deficitari, a causa de la situació del contracte de les línies d'autobusos dependents de la Conselleria. Això, sumat a la supressió del servei de ferrocarril a 1997 i l'enderroc de l'estació en 2002, 'portant-se quasi 150 anys d'història per davant' han propiciat l'abandonament en matèria de comunicacions d'aquesta població i el Govern Municipal de la qual ha lluitat perquè fora digne. "Esperem que siga només el principi de la vertebració real de pobles i persones, especialment dels municipis d'interior".

Publicado en Local 21 / 05 / 2019