Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

La depuradora prevista per a la Pobla del Duc no preveu la construcció del terciari per a l'aprofitament de l'aigua per a reg.

La depuradora prevista per a la Pobla del Duc no preveu la construcció del terciari per a l'aprofitament de l'aigua per a reg, comunica Compromís

Compromís per la Pobla del Duc ha comunicat que, segons s'entén en la notícia publicada fa uns dies sobre la inversió d'uns dos milions d'euros en la construcció d'una nova depuradora a la Pobla del Duc, no està prevista fer la construcció del terciari que permetria gastar l'aigua per a reg d'una manera efectiva. Sembla que l'equip de govern del PSOE de la Pobla no entén com una prioritat l'execució d'aquesta part de la infraestructura que és la que permetria la reutilització de l'aigua depurada pels nostres agricultors.

És a dir, més de 500 m3 al dia d'aigua que podria ser un complement important per al reg d'una zona del terme de la Pobla i que l'equip de Govern del PSOE deixa passar l'oportunitat de realitzar-lo, ja que està previst licitar enguany les obres de la nova depuradora sense aquesta infraestructura.

La nova depuradora, que substituirà a l'anterior que porta molts anys funcionant mal com ja va denunciar en el seu moment Compromís per La Pobla del Duc, està en fase de redacció del corresponent projecte i no ha canviat res que justifique la notícia, si no és el període electoral en el qual estem. Ja que l'única novetat és que un primer esborrany del projecte s'ha enviat a Conselleria de Medi Ambient per part d'EPSAR per a la seua supervisió.

Des de Compromís per la Pobla del Duc sol•licitarem formalment que s'incloga en el projecte ja la construcció del Terciari per a la reutilització de les aigües per a reg.

Publicado en Local 21 / 05 / 2019