Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

Canals ha dedicat este cap de setmana a tot el seu entramat cultural.

Canals ha dedicat este cap de setmana a tot el seu entramat cultural.

Canals ha deixat enrere un cap de setmana replet d'activitats culturals. L'avinguda de Vicente Ferri i la plaa del Pont del Riu es convertiren en lloc d'encontre d'associacions i alhora de passeig i de visites de moltssimes venes i vens, que amb el bon oratge regnant, gaudiren de les moltes activitats programades.

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Canals organitz per tercer any consecutiu esta Setmana Cultural. Un esdeveniment on lentramat cultural de la localitat va mostrar tota la seua activitat.

Durant la setmana, del 6 al 10 de maig, collectius com Apart, La Pebrella, el Club de Lectura, Vida Holstica, Canals Cooperatius, Peroleres per la igualtat i Critas han ofert presentacions de llibres, xerrades, lectures, visites guiades, recitals de percussi i mercadets solidaris.

A ms, el dissabte 11 de maig des de les 10:30 hores del mat, l'avinguda de Vicente Ferri fou el lloc d'encontre de les diferents associacions culturals. Aquestes, mitjanant tallers, actuacions i demostracions han difs tot el que normalment desenvolupen i duen a cap com a collectius culturals.

Durant la jornada de dissabte es compt amb el ralli fotogrfic d'Afca, les exhibicions de pintors de l'escola municipal, les boixeteres de les ames de casa, el concert de l'Associaci Musical Canalense, folklore popular amb les danses del grup Canyamars i xirimiters, les desfilades de moros i cristians amb l'associaci Intercomparses, a ms de la participaci d'Ada (Associaci en Defensa dels Animals) i les demostracions dels cavalls del centre hpic i l'exhibici de l'escola de sevillanes.

La vesprada comen amb la romeria i la desfilada del collectiu de sevillanes i del centre hpic, a ms del concert del Cor Calixt al monestir de les clarisses. Ja a les 23:00 hores, la jornada conclogu amb un espectacular i sorprenent concert de banda amb DJ a la plaa del Pont del riu, on es van interpretar temes de msica remember dels 80 i 90 i de la ruta del bakalao.

La Setmana Cultural a Canals es tanc diumenge amb el cercle de dones del collectiu Vida Holstica, el concert de la Uni Musical Santa Ceclia al centre cultural papa Calixt III a les 12:00 hores i el tardeo violfusi a les 18:30 hores de la formaci La Pua, tamb al centre cultural.

Celia Ibez, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Canals, manifestava que "aquesta tercera edici de la setmana cultural s ja un esdeveniment consolidat al nostre poble i ha perms als collectius culturals locals mostrar als vens tot all que sn capaos de fer." A ms, Ibez destacava que "durant aquests dies i especialment el dissabte, Canals s'ha convertit en una gran galeria d'art, espectacles i sobretot molta cultural al carrer."

Publicado en Local 14 / 05 / 2019