Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

José Luis Terol Vidal Llumener Major de les festes de Sant Esteve d'Ontinyent

El nou Llumener va rebre la clau simbòlica de l’ermita per part del llumener eixint Daniel Reig Morant

El diumenge 7 d’abril va tindre lloc l’acte del relleu del Llumener Major de les festes de Sant Esteve de 2019. Com és tradicional es va celebrar una Missa en sufragi dels llumeners que ens han deixat al llarg del darrer any seguida de l’acte oficial de nomenament i dinar de germanor.

Com tots els anys, l’Associació de Llumeners de Sant Esteve ha encetat les seves celebracions amb l’acte de nomenament oficial del Llumener Major de les festes del 2019. Els actes van tindre lloc el diumenge 7 d’abril, iniciant-se a l’església del Col•legi “La Concepción” en la tradicional missa en sufragi dels llumeners que han mort al llarg de l’últim any, durant la qual es va dur a terme el traspàs de la “Llum de Sant Esteve” entre el Llumener eixint, Daniel Reig Morant, i el que pren el seu relleu José Luis Terol Vidal.

Seguidament els membres de l’Associació de Llumeners es van traslladar a un restaurant de la nostra ciutat on va tindre lloc l’acte de nomenament oficial que va estar seguit d’un dinar.

Va iniciar l’acte el President de l’Associació, José Vicente García Martínez, qui va agrair tot el treball i la il•lusió posada al llarg de tot l’any pel Llumener que finalitzava el seu període, Daniel Reig Morant, i va mostrar les molt bones expectatives que es plantegen per la festa amb el nomenament de José Luis Terol Vidal qui ha estat tota la vida vinculat, de manera indirecta en la festa a través de son pare José Terol Penadés qui es President d’Honor de l’Associació, i va encetar la seva vinculació directa l’any passat al ser el pregoner de les festes.

A més de recordar la feina que des de l’Associació de Llumener es porta a terme en el manteniment de l’ermita va animar a tot el món a visitar el paratge pel que representa i les vistes que ofereix al visitant, va recordar també que l’activitat de l’Associació de Llumeners va més enllà de la celebració de la festa, duent a terme tot tipus d’activitats culturals entre les que aquest any destaca la publicació del llibre “SANT ESTEVE D’ONTINYENT, lo que no sabías y has de conocer” que es presentarà el 26 d’abril al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Seguidament es va entregar el títol acreditatiu del seu nomenament al nou Llumener Major i el traspàs de la clau simbòlica de l’ermita per part del llumener eixint a l’entrant.

El Llumener Major eixint Daniel Reig Morant va tindre unes paraules d’agraïment i va mostrar el seu desig de que el nou Llumener Major, José Luis Terol Vidal disfrute al màxim d’aquest any.

A continuació es va procedir a imposar l’insignia de plata de l’Associació al llumener Enrique Sanchis Micó en reconeixement per la seva vinculació en la festa i el treball desinteressat en el manteniment del paratge de l’ermita de Sant Esteve.

Va finalitzar l’acte el Tinent d’Alcalde Manuel Cuesta qui, en nom de la corporació municipal, va donar l’enhorabona a tots els llumeners i reines que hi ha hagut pel manteniment d’una tradició tant arrelada al nostre poble. Va posar en valor els substancials canvis que ha hagut a l’ermita i els seus voltants en els darrers anys gràcies al treball colze a colze entre l’Associació de Llumeners, l’Ajuntament i la Diputació de València, anunciant que la col•laboració seguiran en un futur duent a terme noves accions.

L’acte va finalitzar en un dinar de germanor.

Publicado en Local 09 / 04 / 2019