Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

L’Alcúdia de Crespins aglutina diverses activitats culturals i esportives al mes d’abril

Destaca la presentació de la cinquena edició del Trail el pròxim dia 3 i la celebració de la Fira de l'Esport el dissabte dia 6 en la Pl. Jaume I

L'Alcúdia de Crespins es prepara per a acollir unes setmanes repletes d'activitats ja que al llarg de tot el mes d'abril se succeiran cites tant esportives com culturals. Així doncs, la programació esportiva ha començat dimecres dia 3 amb la presentació, a de la cinquena edició del Trail que es realitzarà el 14 d'abril en el paratge del Riu Nou. D'altra banda, la segona activitat de caràcter esportiu, la Fira de l'Esport, s'ha realitzat el dissabte dia 6 d'abril en la plaça Jaume I.

Parlant de la part cultural de la programació, el dia 5 a les 20.00, s'inaugurà a la Sala Generalitat la XI Mostra de Pintura i Escultura “Alcudiart”, cita promoguda per l'associació La Garrofera. La mostra està exposada a la Sala Generalitat i podrà visitar-se fins al dia 14.

Per a aquest mes també s'ha programat un total de quatre projeccions. Les dues primeres són de cinema clàssic i es visionaran els dies 10 i 11 a les 17.00 hores a l'Escola d'Adults mentre que les altres dues són projeccions en valencià i es realitzaran en a la Casa de la Cultura amb els alumnes del CEIP La Sénia i de l'IES Sivera Font els dies 16 i 17 respectivament.

Els més xicotets de la casa també tindran el seu espai en aquesta extensa programació ja que es realitzaran diferents activitats per a ells: el taller-espectacle “Fluixeja amb la Ciència” el dia 23; un conta-contes de dracs el dia 24; un altre conta-contes sobre la pilota valenciana i hàbits saludables el dia 25 i un taller familiar per a confeccionar cometes el dia 26. Aquestes últimes quatre activitats es realitzaran a les 18.00 hores en la Plaça Jaume I.

Cal esmentar que sota el paraigua del mes cultural, també es durà a terme una nova edició de l'Escola de Pasqua entre els dies 23 i 26 d'abril en horari de 9.00 a 13.00 en el CEIP La Sénia per a xiquets de 3 a 12 anys. El preu d'inscripció costa 25 euros i les persones interessades hauran d'acudir a l'ajuntament pel formulari de sol•licitud abans del divendres 12 d'abril, data límit.

Per a l'última setmana del mes d'abril hi ha previstes tres activitats més. L'exposició que commemora els 30 anys dels premis de fotografia que realitza l'Alcúdia de Crespins que s'inaugurarà el dia 30 a les 20.00 a la Sala Generalitat; el lliurament dels Premis Sambori el dia 3 i, per al dia 4 de maig, una nova edició de la Festapa, que es desenvoluparà al matí i la III Edició de la Mostra d'Art Urbà de l'Alcúdia de Crespins que es prolongarà durant tot el dia.

El regidor de Cultura a l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, ha manifestat que el mes d'abril “es consolida com a mes cultural, esportiu i educatiu amb una gran oferta per a tots els públics on es mesclen concerts, cinema, exposicions i tallers didàctics”. “Una agenda repleta d'activitats on participaran gran part de les associacions i artistes locals que fan possible la gran oferta programada” ha puntualitzat.

Publicado en Local 08 / 04 / 2019