Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

L'Ajuntament de la Font de la Figuera aprova la venda de parcel•les del polígon industrial

Es tracta de quatre solars, de 1.631 a 2.653 m/2 de superfície. El Consistori acaba d'aprovar en el ple ordinari celebrat hui dimarts la subhasta per a la venda de parcel•les del polígon industrial 'Sant Cristòfol'.

L'Ajuntament de la Font de la Figuera segueix amb el seu objectiu d'activació i dinamització del Polígon Industrial Municipal "Sant Cristòfol". Hui mateix s'ha aprovat en el ple ordinari la venda de parcel•les del mateix.

La valoració realitzada pel tècnic municipal de les àrees que es pretén alienar ascendeix a 334.255,60 €. En total, es subhastaran quatre solars, de 1.631 m/2, 1.904 m/2, 2.167,75 m/2 i 2.653 m/2 de superfície situats en aquesta zona. És a dir, 8.356,39 metres a raó de 40 euros.

Millores ja en marxa

L'Ajuntament d'aquesta localitat segueix desenvolupant el pla de reactivació del polígon amb la millora, modernització i dotació d'infraestructures gràcies a l'ajuda de 584.270 € que va concedir la Conselleria d'Economia el passat estiu, amb l'increment de l'ajuda de l'anualitat 2018 al 83'10% comunicat fa uns mesos. En concret, 584.270 € repartits en dues anualitats: 218.487,77€ el 2018 i 321.348,5€ 2019.

A la instal•lació d'obra civil per a la instal•lació de fibra òptica i la millora de l'enllumenat públic en 2018 se sumen en aquesta segona fase l'adequació un sistema de videovigilància tv, la web dels terrenys disponibles i empreses instal•lades, la millora de l'aigua potable i de les zones verdes, a més del reforç a la xarxa d'aigua contra els incendis.

Des del Govern Municipal es mostren contents amb aquest procés, de fet segueixen amb els seus esforços de 'posicionar correctament la Font de la Figuera com un polígon estratègic del territori valencià, perquè la població sempre ha estat un encreuament de comunicacions comercials' i més encara tenint en compte que la inversió més potent és la destinada a aquesta població, d'entre els 10 municipis de la Costera que també van sol•licitar ajudes en el marc del pioner pla llançat per la Conselleria d'Economia (IVACE).

Vistes al futur

Amb l'objectiu de visibilitzar i facilitar l'acció del teixit empresarial ja existent i atraure la instal•lació de noves empreses, es donarà especial importància a la creació de zones verdes, que albergaran entre 30 i 40 varietats, entre arbres, arbusts, etc. i integraran una zona de passeig. Una acció que permetrà recuperar la seua funció com a espai d'estada, així com millorar la imatge del polígon atraient així possibles noves empreses i donant una imatge de modernitat, qualitat i vitalitat així com la millora de la entorn empresarial.

També s'estan millorant les infraestructures urbanes i l'adaptació a les noves tecnologies per dotar dels serveis urbanístics adequats a la zona i reduir costos en matèria d'eficiència energètica, de manera que s'augmente la seguretat del propi polígon i impulsar les noves tecnologies en matèria de telecomunicacions també com a objectiu clau.

La Font de la Figuera es troba en un enclavament únic que uneix les poblacions de Villena, Fontanars, Moixent i Almansa, amb molt bones connexions i des de l'Ajuntament sempre s'ha tingut en compte aquesta característica a l'hora d'atraure noves empreses al seu polígon industrial.

Publicado en Local 08 / 04 / 2019