Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

L'Alcúdia de Crespins aprova l'ordenança per a regular prestacions econòmiques individualitzades de Serveis Socials

La corporació municipal va votar per la modificació de l'edicte que s'encarrega de la regulació del Servei d'Ajuda a domicili

L'Alcúdia de Crespins va aprovar per unanimitat, en la sessió plenària corresponent al mes de març, la creació de l'ordenança municipal reguladora de les prestacions econòmiques individualitzades en matèria de Serveis Socials i Benestar Social. No obstant això, l'ordenança veurà modificada el seu punt número 8 que fa referència a la instrucció dels expedients i la seua resolució. En principi, l'edicte recollia que la regidora seria l'encarregada d'emetre una proposta favorable o desfavorable amb l'elaboració de la posterior resolució i notificació a l'interessat/a i ara, a petició del Partit Popular, la regidora només ratificarà l'informe de resolució que prèviament haja elaborat la comissió de valoració i s'encarregarà de la posterior notificació a l'interessat.

D'altra banda, el ple va aprovar per majoria l'ordenança reguladora de la prestació del servei d'ajuda a domicili en el municipi de l'Alcúdia de Crespins. La iniciativa, que va comptar amb l'abstenció del Partit Popular, “suposa una actualització posat que l'anterior havia quedat obsoleta”, ha puntualitzat la regidora de Serveis Socials en el consistori municipal, Inma Penadés.

Respecte a la regulació de les prestacions individualitzades, la regidora ha explicat que “el fet de poder dur a terme aquesta ordenança pròpia suposa complir els objectius que ens proposàrem a l’inici de la legislatura ja que fins ara ens regíem per les directrius marcades des de Conselleria i Diputació” i ha matisat que “totes dues ordenances van ser passades pel Consell de Serveis Socials abans d'elevar-les al ple”.

D'altra banda, en el ple també es va votar per unanimitat l'adhesió del municipi de l'Alcúdia de Crespins al Pla Edificant dependent de la Conselleria d'Educació. Així doncs, gràcies a aquest programa podran realitzar-se dues inversions de millora en dos centres educatius dels quals disposa la localitat: una per un valor de 28.685,82 euros amb la qual reformarà el gimnàs del SES La Sénia i una segona per un valor de 205.739,51 que permetrà cobrir la pista esportiva i dels patis del CEIP La Sénia.

La regidora d'Educació a l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, Maite Juan, ha assenyalat que aquestes actuacions “amb finançament directe i complet són la forma adequada de treballar”. La responsable de l'àrea ha puntualitzat que “estem treballant en aquesta línia, la d'adequar els centres al segle XXI, cosa que confirma el compromís d'aquest equip de govern amb l'educació pública”. “Aquesta iniciativa “porta atorgant-se des de fa any i mig a iniciativa del Govern del Botànic i és tota una satisfacció que puguem desenvolupar-lo a l'Alcúdia de Crespins”.

Publicado en Local 01 / 04 / 2019