Radio Ontinyent.com

anunciante
TV A la carta Canal Youtube

NoticiasLocal

L'ajuntament de Canals continua treballant amb el COR

Incentivar el reciclatge des de l'escola

A l'Ajuntament, va tenir un lloc una reunió amb la gerència del Consorci de Residus (COR), representada per Sergi Pérez, en la qual va estar el regidor d'Educació i alcalde de Canals, Ricardo Requena, i la regidora de Serveis Municipals, Mai Castells.

En aquesta reunió, entre altres temes, es van tractar les activitats d'educació que des de la regidoria volen portar endavant tal com s'ha fet els darrers anys.

D'aquesta manera, es va acordar que es posaran a disposició dels centres educatius de Canals els busos necessaris per tal de fer la visita a la planta de tractament de residus. Fins ara, s'ha visitat la planta d'Alfara d’Algímia, però s'ha valorat la possibilitat de visitar una planta de tractament distinta perquè l'alumnat puga conèixer diferents formes de treball i de funcionament.

També s'ha parlat sobre el programa “Compostaescola”, un programa pioner que ha posat en marxa el Consorci i que, tal com han explicat, Canals està en una posició preferent per tot el temps que porten treballant de forma conjunta. Per continuar treballant amb aquesta activitat, pròximament hi haurà una reunió amb els directors dels centres educatius de primària del municipi que tenen servei de menjador.

L'objectiu de Compostaescola és treballar per l’educació ambiental amb tots els alumnes de les 171 escoles del COR. Els alumnes aprendran habilitats en matèria de separació i reciclatge. Si ho porten endavant, tots els residus i sobres orgàniques dels col•legis es recuperaran en una planta de compostatge que s’instal•larà en cada escola.

Per últim, cal destacar les xifres que des del consorci han fet arribar a l'Ajuntament. Amb les polítiques que s'estan portant a terme per a la reducció de fem a Canals, durant l'any 2018 s'ha reduït 90.000 kgr. la creació de fem. Aquesta important reducció és sols l’inici del que sembla un canvi de fer amb els nostres residus. La xifra global, suposa la reducció 7 kilograms menys per persona, solament a Canals.

Ricardo Requena, alcalde i regidor d'Educació, ha assegurat que "des de la Regidoria volem continuar apostant per activitats com aquesta perquè sabem que es requereix una gran conscienciació de la ciutadania, s'ha de treballar amb els més menuts i no podem deixar passar el temps".

D'altra banda, Mai Castells, regidora de Serveis Municipals, ha explicat que "podem estar satisfets tots els veïns del municipi pels bons resultats obtinguts però no podem relaxar-nos, hem de continuar treballant per millorar aquestes dades durant aquest any".

Publicado en Local 18 / 02 / 2019