Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasLocal

L'ajuntament de Canals continua treballant amb el COR

Incentivar el reciclatge des de l'escola

A l'Ajuntament, va tenir un lloc una reuni amb la gerncia del Consorci de Residus (COR), representada per Sergi Prez, en la qual va estar el regidor d'Educaci i alcalde de Canals, Ricardo Requena, i la regidora de Serveis Municipals, Mai Castells.

En aquesta reuni, entre altres temes, es van tractar les activitats d'educaci que des de la regidoria volen portar endavant tal com s'ha fet els darrers anys.

D'aquesta manera, es va acordar que es posaran a disposici dels centres educatius de Canals els busos necessaris per tal de fer la visita a la planta de tractament de residus. Fins ara, s'ha visitat la planta d'Alfara dAlgmia, per s'ha valorat la possibilitat de visitar una planta de tractament distinta perqu l'alumnat puga conixer diferents formes de treball i de funcionament.

Tamb s'ha parlat sobre el programa Compostaescola, un programa pioner que ha posat en marxa el Consorci i que, tal com han explicat, Canals est en una posici preferent per tot el temps que porten treballant de forma conjunta. Per continuar treballant amb aquesta activitat, prximament hi haur una reuni amb els directors dels centres educatius de primria del municipi que tenen servei de menjador.

L'objectiu de Compostaescola s treballar per leducaci ambiental amb tots els alumnes de les 171 escoles del COR. Els alumnes aprendran habilitats en matria de separaci i reciclatge. Si ho porten endavant, tots els residus i sobres orgniques dels collegis es recuperaran en una planta de compostatge que sinstallar en cada escola.

Per ltim, cal destacar les xifres que des del consorci han fet arribar a l'Ajuntament. Amb les poltiques que s'estan portant a terme per a la reducci de fem a Canals, durant l'any 2018 s'ha redut 90.000 kgr. la creaci de fem. Aquesta important reducci s sols linici del que sembla un canvi de fer amb els nostres residus. La xifra global, suposa la reducci 7 kilograms menys per persona, solament a Canals.

Ricardo Requena, alcalde i regidor d'Educaci, ha assegurat que "des de la Regidoria volem continuar apostant per activitats com aquesta perqu sabem que es requereix una gran conscienciaci de la ciutadania, s'ha de treballar amb els ms menuts i no podem deixar passar el temps".

D'altra banda, Mai Castells, regidora de Serveis Municipals, ha explicat que "podem estar satisfets tots els vens del municipi pels bons resultats obtinguts per no podem relaxar-nos, hem de continuar treballant per millorar aquestes dades durant aquest any".

Publicado en Local 18 / 02 / 2019