Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

L’AJUNTAMENT DE SALEM APROVA EL SEU PRIMER PLA D’IGUALTAT

El proppassat dijous 29 de novembre en Ple ordinari l’ajuntament de Salem aprovà, per unanimitat dels grups polítics, el seu “Primer Pla d’Igualtat entre dones i homes de Salem”

El 1r Pla d’Igualtat de dones i homes de Salem és un document d’actuació en matèria d’Igualtat, d’una duració de 4 anys (2018-2021). Un instrument per a treballar i combatre les situacions de desigualtat, així com per a impulsar la Igualtat d’oportunitats en el municipi.

Aquest Pla ha estat elaborat per la consultoria d´Igualtat FEM-ACCIÓ, la qual ha sigut la responsable de l’elaboració, redacció i coordinació, per a la qual cosa ha comptat amb la col•laboració de l’alcaldia i les diferents regidories, tècnics de l’Ajuntament (Treballadora Social), així com de les associacions del municipi. La consultora ha dut a terme diverses reunions amb diferents estaments. També, una enquesta entre els membres de les associacions, cosa que els ha portat a adaptar el Pla a les exigències i necessitats del poble.

FEM-ACCIÓ ha creat per aquest Pla unes estratègies a seguir, amb uns objectius generals, i després de fer una diagnosi de la situació de la localitat, uns eixos d’intervenció on començar a treballar per a la Igualtat. Ara, cal que la corporació municipal implique la societat per tal d’avançar cap a una Igualtat real.

Segons Juli Fenollar, alcalde de Salem “la societat va més avançada que les institucions, aquesta societat es transforma a gran velocitat i les administracions ens veiem arrossegades a implementar recursos i serveis per tal de respondre a les noves necessitats i demandes de la població”. Continua dient-nos l’alcalde de Salem, “estic convençut que el poble de Salem rebrà de bona manera este Pla d’Igualtat, perquè la gent de Salem som oberts a les noves tendències i més quan són tan necessàries i èticament tan importants com les polítiques igualitàries”.

Amb este 1r Pla d’Igualtat de dones i homes, Salem entra a formar part dels municipis compromesos amb la Igualtat.