Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

Els socialistes de Xàtiva ratifiquen per unanimitat la candidatura de Roger Cerdà a l'alcaldia

La secretària general Xelo Angulo repassa els assoliments dels socialistes al front de l'Ajuntament en el seu informe de gestió

L'assemblea de l'Agrupació Socialista de Xàtiva ha ratificat per unanimitat la candidatura de Roger Cerdà per a l'alcaldia de Xàtiva en les properes eleccions municipals. La formalització de la candidatura de l'actual alcalde es va produir el passat 25 de setembre davant de la secretària general de l'agrupació, Xelo Angulo, i del secretari d'organització, Pepe Giménez.

Cerdà es va mostrar agraït i animat. L'alcalde, en la seua intervenció en l'assemblea dels socialistes xativins, va afirmar que “tinc moltes ganes de que arriben les eleccions, per millorar els nostres resultats i agafar més força de cara a seguir desenvolupant les polítiques reals de progrés que milloren la vida de les persones”. Cerdà va fer un repàs a alguns dels assoliments dels socialistes al govern de la ciutat, com ara que “gràcies a aquest govern, la Generalitat Valenciana va a invertir a Xàtiva 5,8 milions d'euros en un nou palau de justícia”. L'alcalde també va fer esment d'altres inversions consignades en els pressupostos 2019 de la Generalitat, “que faran possible la construcció d'un nou centre de salut a Xàtiva o del nou col•legi Pla de la Mesquita”, en paraules de Cerdà.

Per la seua banda, la secretària general del PSPV-PSOE a Xàtiva, Xelo Angulo, va donar lectura del seu informe de gestió al front de l'Agrupació Socialista de Xàtiva. Segons Angulo, “els socialistes tenim un futur esperançador; després de molts anys, governem a l’Estat, a la Generalitat i a l’ajuntament. 20 anys de polítiques en blanc i negre fins que hem arribar els socialistes i li hem posat llum i color a les nostres propostes. Estem fent polítiques per a les persones, estem en disposició de donar resposta als problemes dels nostres conciutadans”.

Angulo va enumerar algunes d'aquestes polítiques implantades a l'Ajuntament de Xàtiva com a mesura per restablir molts drets per a les persones. Segons la secretària general, a la nostra ciutat s'han posat al dia els expedients de dependència, s'han millorat els serveis socials amb gran quantitat de professionals i s'ha obert els centres CRIS i CEEM de malalts mentals tancats més de 9 anys. Angulo també va destacar la implantació del programa Avalem Joves Plus per donar una oportunitat laboral a 100 menors de 30 anys a Xàtiva.

Xelo Angulo va posar en valor que els socialistes “hem aconseguit la universalització de la Sanitat, hem eliminat els copagaments, els nostres majors no paguen medicines, els malalts d’Hepatitis tenen al seu abast el tractament per salvar la vida, els nostres fills i filles tenen els llibres gratuïts, el programa Edificant ens donarà l’oportunitat de millorar els nostres centres educatius; Teresa Coloma, Taquígraf, Attilio, IES Ribera i construírem el nou CEE Pla de la Mesquita, tenim línees infantils de 2 anys als nostres centres públics, entre moltes altres coses. Els socialistes, quan governem, busquem la igualtat, la real, l’educació, la sanitat, les pensiones i la dependència, en definitiva els valors que són la nostra raó de ser”.