Radio Ontinyent
Radio Xàtiva

anunciante

NoticiasComarcal

El Sona la Dipu multiplica per 8 la seua presència en festivals en tres anys

Després de la victòria de Yo Diablo en la final celebrada a Gandia, el Sona la Dipu 2018 toca a la seua fi, mancant l'últim concert de presentació del guanyador a Manises.

Una edició en la qual el programa musical ha augmentat la seva presència en festivals de manera exponencial i ha afermat el creixement sostingut en el nombre de bandes inscrites. Aquest increment de participació i l'accés directe al circuit de festivals que recorre la geografia espanyola es donen en un context de professionalització del programa, amb un full de ruta que va començar a traçar-se en 2016 i que hui compta amb una direcció musical pròpia.

En 2015 els grups del Sona la Dipu van estar presents en 3 festivals. Tres anys després han format part de 22 cartells a nivell estatal i estan programats en altres dos certàmens musicals en les properes dates. Entre els grups destaquen Dûrga i Frida, guanyadors de 2017, que han tocat en festivals de talla internacional com el Primavera Sound i el Areal Sound. En el que queda d'any, s'espera la presència d'almenys cinc dels semifinalistes d'aquesta edició en el festival valencià Deleste, on actuaran Periferia Norte, Mr.Perfumme i Fuego Amigo; i en el Monkey Week sevillà, en el qual s'espera a Periferia Norte i Yo Diablo.

Quant al nombre d'inscripcions, s'ha passat de 80 en 2016 al centenar en la present edició. Un augment que respon a l'esforç de l'àrea de Joventut de la Diputació per professionalitzar el programa en confiar funcions com la producció dels concerts a empreses del sector o a la inclusió d'un jurat paritari i de reconegut prestigi en l'àmbit musical.

En aquesta edició ha destacat el canvi de format dels concerts, en els quals anteriorment els grups participants actuaven els primers, com a preàmbul a l'aparició en l'escenari del cap de cartell. Gràcies a la implantació del sistema de dos caps de cartell per concert, un d'obertura i un de tancament, les bandes participants han tingut un major públic i repercussió, en tocar entre els dos. Així mateix, s'ha potenciat que els grups cap de cartell estiguin relacionats amb els concursants a nivell musical, per tenir una major coherència en els concerts.